Openingstijden Zeewolde

Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 21:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 21:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00
Zondag: Gesloten
   
   
Speciale openingstijden, klik hier

Contactgegevens

 • Eekhorstweg 31-A
 • 7942KC Meppel
 • 036 844 2222
 • E: info@tegeldepot.nl
 • KVK: 56057709
 • BTW-nr: NL851959398B01

Populaire merken

Bel voor vragen of advies

036 844 2222

Wat kost een nieuwe badkamer

30-06-2017 13:49 | Geplaatst in Informatie Nieuws Doe-het-zelf door Tamara Settels

“Wat kost een complete badkamer?” Dat is ongetwijfeld een bekende vraag die bij u opkomt als u gaat shoppen voor een nieuwe badkamer. U wilt een nieuwe badkamer naar wens en daar zijn enige voorbereidingen voor nodig.

Als u gaat verhuizen naar een nieuwbouwwoning is het uitzoeken van een nieuwe badkamer een grote klus. Ook als u uw huidige badkamer zat bent, is het een hele opgave om een nieuwe badkamer uit te kiezen. Voor welke stijl gaat u. Wat zijn uw wensen, eisen en de belangrijkste vraag is, wat is het budget?

Wat zijn de kosten om een badkamer te verbouwen

Voor het verbouwen van een badkamer zijn er al klussers nodig vòòr dat de nieuwe badkamer wordt geleverd. De huidige badkamer moet volledig worden gestript en afgebroken. Als u zelf handig bent is het sloop werk een goede voorbereiding op het echte werk. Veel aannemers berekenen het sloopwerk al mee in de offerte als u dat heeft aangegeven, maar zelf al beginnen met klussen bespaard u een hoop tijd en geld.

Afhankelijk van de keuzes die u maakt voor in de nieuwe badkamer, is het omleggen van leidingen niet geheel onbelangrijk. Gaat u van een opbouw kraan naar een inbouwkraan of heeft u gekozen voor een hoofddouche, dan zal dat allemaal extra werktijd kosten. Zo eenvoudig is een nieuwe badkamer aanschaffen nog niet.

De kosten van een nieuwe badkamer

Gaat u verhuizen naar een nieuwbouw woning? Dan wordt de ruimte vaak casco opgeleverd. En daarnaast, als u een installatietekening heeft van de badkamer en doorgeeft aan het bouwbedrijf, zitten ook alle leidingen meteen op zijn plek. Als u de installatietekening kan inleveren, adviseren we dat echt te doen. Ook daarin valt een hoop winst te behalen en tijd.

De kosten van een nieuwe badkamer zijn anders dan die van een bestaande woning. U heeft geen sloopwerk en de producten zijn tegenwoordig veel duurzamer. Daarnaast is het veel meer waard om u zich te vertoeven in een nieuwe badkamer geheel naar uw eigen smaak. U kan goedkoper uit zijn met een volledig nieuwe badkamer, tenzij u het budget inzet voor bijvoorbeeld meer comfort en luxe.

Keuzes in de kosten van het sanitair

Wat een badkamer nu werkelijk kost is afhankelijk van de keuzes die u maakt. Waar geeft u prioriteit aan en wat vindt u belangrijk. De prijzen van het sanitair lopen enorm uiteen. Genoeg keus, maar wat past er binnen uw budget. Een vloertegel heeft u bijvoorbeeld al vanaf 15 euro per vierkante meter, maar er zijn ook tegels van 80 euro per vierkante meter. Vergelijk onze vloertegel assortiment op de website.

Naast een ruime keus aan vloertegels bij ons op de website zijn er ook meer dan 2000 verschillende kranen, toiletpotten en inloopdouches. Een inloopdouche is een populair product en biedt verschillende extra’s wat men graag terug ziet in de nieuwe badkamer. Er wordt vaak gevraagd ‘wat kost een inloopdouche?’ Daar is pas antwoord op te geven als u weet wat u wil besteden. Voor een luxe inloopdouche bent u zo 1500 euro kwijt, maar voor een simpele inloopdouche, met weinig extra’s betaalt u 400 euro. Een behoorlijk prijs verschil. Check onze website en vergelijk zelf het assortiment aan inloopdouches.

Tips om geld te besparen voor een complete badkamer

Bekijk voor uzelf wat u gaat uitgeven en wat uw wensen zijn voor een nieuwe badkamer. Als een badkamer eenmaal staat, is iets vervangen vaak onmogelijk zonder iets stuk te maken.

Ga zelf kijken naar de mogelijkheden die er zijn om uw wensen helder te krijgen. Welke kleur tegels gaat u kiezen en is er al nagedacht over een voorkeur merk. Zijn er badkamermeubels van een specifiek merk waar u zich door aangetrokken voelt. Hoe groot is de douchehoek en welke eisen stelt u daar aan.

Sanitair uitzoeken is makkelijk, maar of het uiteindelijk ook past en mogelijk is in de geschikte ruimte is dan nog de vraag. Laat u zich goed informeren door één van onze adviseurs als u ergens over twijfelt. Maak duidelijke afspraken met de aannemer. Daarin valt vaak nog een hoop te bespreken zodat u zich niet in de vingers snijd en daarmee geld overhoud om mee te nemen in de prijs van uw sanitair.

Zelf uw badkamer ontwerpen? Dat kan bij ons op de website! U schetst er lekker op los en bekijkt welke indelingen er mogelijk zijn. Ontwerp snel uw eigen badkamer!

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes om uw droombadkamer te verwezenlijken. Neem gerust contact met ons op of kom eens langs in onze showroom in Zeewolde.

Reacties

Reacties zijn gesloten voor dit nieuwsbericht

Klantenservice

 • iDeal
 • MasterCard
 • Visa
 • PayPal
 • PostNL