Wanneer u gaat douchen gaat u er van uit dat het glas van de douchewand of cabine veilig is. Maar heeft u zich wel eens afgevraagd hoè veilig het glas dan echt is? Er zijn verschillende soorten glas die worden gebruikt voor het maken van sanitair producten. En in principe zijn alle soorten veiligheidsglas. Maar het voorkomen van glassplinters is vaak onmogelijk. De kwaliteit van de huidige douchewanden is er niet zonder de vernieuwing en ontwikkelingen op dit gebied. En daar zijn de inloopdouches van Safety Glass. Met de nieuwste douchewand van Safety Glass is er geen sprake meer van glassplinters!

Safety Glass: veiligheid voor alles

Glas dat ‘veilig’ is voor een douchewand houdt in dat het glas geen grote scherven geeft als het breekt. Het valt in kleine vierkante stukjes op de grond of blijft deels aan elkaar hangen. Dat is nog altijd veiliger dan van die grote gevaarlijke punten waar men zich enorm aan bezeert tot grote verwondingen aan toe. Safety Glass bestaat daar en tegen uit 3 lagen. Een persoon loopt geen letsel op door de speciaal ontwikkelde lagen van het veiligheidsglas. Voor Safety Glass gaat veiligheid voor alles.

Safety Glass bestaat uit 3 lagen

Wiesbaden heeft 4 verschillende maten inloopdouches Safety Glass uitgebracht. In 80, 90, 100 en 120 cm breed bij 200 cm hoog. De inloopdouches zijn opgebouwd uit 3 verschillende lagen dat de wand extra stevig maakt. De eerste laag bestaat uit een transparante acryl. Het is enorm sterk en rekt en krimpt niet bij temperatuur verschillen. Goedkope douchewanden springen bijvoorbeeld als u een hete straal op de wand zet en dat geeft geen veilig gevoel.

 

De tweede laag is polyurethaan. Dit is ook een transparante laag en absorbeert ook meteen een hoge slagvastheid. Als u tegen het glas valt, biedt de flexibiliteit van het glas veiligheid. Het beweegt als het ware mee om de schade er enorm mee te beperken. Flexibel veiligheidsglas, een geweldige uitvinding!

De derde laag is eigenlijk de belangrijkste. Dat is namelijk het glasfolie. Het folie is vrij dik, maar moet enorm transparant zijn om er goed door heen te kijken. Daarnaast is het belangrijk dat de kleur van de folie niet veranderd. Een behoorlijke wetenschap. De laag plakt. En dat heeft een goede reden. Als het glas om wat voor reden dan ook stuk gaat en er ontstaan kleine stukjes glas, blijft het aan het krachtige folie plakken. Kijk en dat maakt de Safety Glass veiligheidsglas veiliger dan ooit.

Nano antikalk coating mag niet ontbreken

Naast dat de Safety Glass douchewanden enorm veilig zijn door de 3 lagen, biedt het nog meer voordelen. Het glas is namelijk gecoat met een speciale laag waardoor het veiligheidsglas wordt beschermt tegen kalkaanslag. Ongewenste vuil en kalk restjes maken geen kans meer op uw nieuwe douchewand achter te blijven. Het glijdt als het ware van de douchewand. Dat komt mede door de coating die zorgt voor een glanzende uitstraling. Een complete inloopdouche dat van meerdere kanten optimaal wordt beschermd.

Wiesbaden Safety Glass inloopdouche

Voor een lange levensduur is het belangrijk dat u de juiste onderhoud geeft aan de inloopdouche. Het is daarom echt af te raden om de inloopdouche schoon te maken met bijtende schoonmaak middelen. U beschadigd het glas daarmee. De coating gaat er af, de derde folie laag wordt aangetast en dat is wat u echt niet wilt. Schoonmaken met een allesreiniger en een vochtige doek is voldoende om jarenlang met veel plezier te gaan douchen met uw Safety Glass inloopdouche.

Safety Glass 2.0 gepatenteerd by Wiesbaden (R)