In de wereld van wonen en interieur neemt de industriële look steeds meer toe, en ook in de sanitair wereld wint deze look aan populariteit. Uiteraard spelen wij bij Tegeldepot hierop in en verkopen wij diverse sanitair artikelen met een industriële look. In dit blog lichten wij enkele industriële badkamermeubelen, inloopdouches en tegels uit die een absolute industriële eye-catcher zijn!

Badmeubel Doccia
Het badkamermeubel Doccia Mara Lupe is een directe blikvanger in de badkamer. Dit industriële meubel bestaat uit een fraaie wastafelonderkast die is gemaakt van aluminium. In tegenstelling tot de doorsnee badkamermeubelen is deze onderkast doorzichtig, wat een stoer en robuust karakter aan het product geeft. De onderkast beschikt over één legplank waarop u diverse badkamerartikelen kwijt kunt. Het meubel is aan de bovenzijde voorzien van een bijpassende wastafel. Net als de onderkast is deze afgewerkt in een zwarte kleur, waardoor een strakke, industriële stijl gecreëerd wordt.

Het wastafelblad is gemaakt van composiet. Composiet heeft een toplaag die is voorzien van een glanzende én beschermende coating: zo is deze wastafel eenvoudig schoon te houden waardoor een lange levensduur gegarandeerd is. Het meubel wordt afgemaakt met de bijpassende Doccia spiegel. Deze rechthoekige spiegel is voorzien van een mat zwart frame die, evenals het meubel, gemaakt is van aluminium.

Badmeubel Boss & Wessing Frame
Vergelijkbaar met het Doccia badkamermeubel is de ‘Frame’ lijn van ons eigen merk Boss & Wessing. Ook deze badkamermeubelen worden gekenmerkt door het open, industriële frame dat dient als onderkast. Met het industriële sanitair van deze meubellijn kunt u alle kanten op, want deze industriële badkamermeubelen zijn leverbaar in diverse varianten: de meubels zijn leverbaar in diverse breedtes van 60 t/m 120 cm. De industriële frames zijn bovendien verkrijgbaar als hangend model aan de muur of als vrijstaand model.

Bovenop de mat zwarte frames bevestigt u een bijpassende wastafel naar keuze. Deze wastafels zijn leverbaar in de kleuren mat of glanzend wit, wat in combinatie met het mat zwarte frame een bijzondere stijl creëert. De wastafels zijn verder leverbaar zonder óf met kraangat(en), zodat u zelf kunt kiezen of u bij het industriële Frame meubel een op- of inbouw wastafelkraan monteert. De Frame meubels worden gefinisht met een inlegplank die u in het frame monteert. Net als de wastafels zijn ook deze inlegplanken leverbaar in de kleuren mat en glanzend wit!
Inloopdouches Boss & Wessing Frame
Uiteraard mogen de industriële inloopdouches in dit artikel niet ontbreken: ter uitbreiding van onze ‘Frame’ serie verkopen wij op de webshop ook diverse inloopdouches met een industriële look. De Frame inloopdouches zijn gemaakt van aluminium dat is afgewerkt in een mat zwarte kleur. Bovendien zijn de glaswanden voorzien van een mat zwart raster. De industriële inloopdouches zijn leverbaar in diverse breedtematen. Zijn de reguliere Frame inloopdouches nog niet industrieel genoeg? Kies dan voor de Smoke Frame inloopdouches: in plaats van helder glas zijn deze wanden voorzien van donker rookglas waardoor deze wanden nóg sfeervoller worden!

En vindt u het mat zwarte raster op de Frame inloopdouches nét iets te veel van het goede? Geen probleem! De BWS Recta inloopdouches zijn alleen rondom voorzien van een mat zwart profiel maar waarborgen nog steeds de industriële look waar u naar op zoek bent!

Vloer- en wandtegels Arcana en Manor
Nu enkele industriële badkamermeubelen en inloopdouches uitgelicht zijn is het tijd voor het slotstuk: de tegels! Daar de industriële look geïnspireerd is op oude fabrieken en panden, mogen de vloer- en wandtegels met een zogeheten ‘betoonlook’ uiteraard niet ontbreken om het industriële plaatje in de badkamer compleet te maken. Veel verkochte tegels met zo’n betonlook zijn die van het merk Arcana. Met Arcana tegels kunt u alle kanten op: deze tegels zijn leverbaar in diverse breedtes en kleuren die allemaal hun eigen, industriële karakter hebben. De Arcana tegels zijn verkrijgbaar als grote vloertegels, maar ook als mozaïektegels voor op de wand.


Een goed, industrieel alternatief voor de Arcana tegels zijn de Manor tegels van het merk Douglas & Jones. Net als de Arcana tegels zijn ook de Manor tegels leverbaar als zowel vloer- als wandtegels. Anders dan de tegels van Arcana zijn de industriële tegels van Manor gemaakt van porcellanato. Porcellanato is een materiaal dat gemaakt is van een soort keramiek van compacte en harde pasta dat door-en-door gekleurd is. Doordat deze tegels op hoge temperaturen (1200-1400 °C)  gebakken worden zijn deze tegels niet poreus: daarom zijn deze tegels zeer sterk en dus geliefd bij de consument.Bent u geïnspireerd geraakt door de industriële sanitair artikelen die in dit artikel voorbij zijn gekomen, maar weet u niet precies waar u moet beginnen? U bent van harte welkom in Zeewolde om in onze showroom enkele industriële sanitair artikelen met eigen ogen te bewonderen en om nog meer inspiratie op te doen! De winkel is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot en met 18.00 uur geopend, en op dinsdag en donderdag zelfs tot 21.00 uur. Op zaterdag is de showroom geopend van 10.00 tot en met 17.00 uur.

Een afspraak kunt u eenvoudig per telefoon of mail maken. Telefonisch zijn wij bereikbaar op 036 844 2222, terwijl u ons per mail kunt bereiken op info@tegeldepot.nl. Uiteraard zijn de door ons genoemde industriële sanitair artikelen ook op onze webshop te bestellen!