Wat is een thermostaatkraan?

Thermostaatkraan met Regendoucheset Hotbath

Wat is eigenlijk een thermostaatkraan? Dit is een kraan met een ingebouwde thermostaat. 

Deze kranen worden het meest gebruikt in de douche, maar ook veel bij baden. Het komt vrijwel niet voor dat een thermostaatkraan op een wastafel wordt gebruikt. Wastafelkranen worden namelijk niet zo lang achter elkaar gebruikt als douche- of badkranen, waardoor de gewenste temperatuur niet bereikt wordt tijdens het gebruik van de kraan.De kraan zorgt er zelf voor dat het water op de gewenste temperatuur komt. Op die manier hoeft u niet zelf het warme en koude water te mengen om de gewenste temperatuur te verkrijgen. 

Waarom zou ik voor een thermostaatkraan kiezen?

Zoals eerder benoemd wordt de temperatuur van het water voor u gemengd. U hoeft alleen de gewenste temperatuur af te stellen. Daarnaast zijn er minder temperatuurschommelingen wanneer er minder druk komt te staan op de koud- of warmwaterleiding. De kraan probeert namelijk te compenseren voor het verschil in temperatuur.

Ook heeft een thermostaatkraan een ingebouwde beveiligingsknop boven een bepaalde temperatuur. Deze beveiliging ligt vaak rond de 38 graden en voorkomt dat de kraan (per ongeluk) te heet wordt gezet. Dat maakt douchen al een stuk veiliger voor bijvoorbeeld kleine kinderen en ouderen.

Daarnaast worden thermostatische kranen voorzien van Cool Touch-technologie. Dit zorgt ervoor dat de kraan zelf niet warm wordt en dus veilig is om aan te raken. Door het koude water aan de buitenkant van de kraan te laten stromen en het warme water aan de binnenkant van de kraan, zal de kraan nooit te heet worden om aan te raken.

Welke thermostaatkraan past er in mijn badkamer?

Thermostaatkranen worden op veel verschillende manieren verkocht. Zo zijn er complete douchesets verkrijgbaar, voor wanneer u toe bent aan een nieuwe douche, maar kunt u ook apart op- of inbouwsets verkrijgen. Daar hoeft u alleen de kraan zelf mee te vervangen.

U kunt kiezen voor een enkele thermostaatkraan of voor een 2-wegs of 3-wegs kraan. Bij een 2-wegs kraan kunt u wisselen tussen twee waterstromen, bijvoorbeeld tussen een badkraan en een douchekraan. Bij een 3-wegs kraan kunt u wisselen tussen drie waterstromen. Zo kunt een regendouche, handdouche en badkraan aansluiten op één thermostaatkraan.

Opbouw Thermostaatkraan met regendouche

Opbouw Regendoucheset van Hotbath Get TogetherDeze opbouw regendoucheset van Hotbath Get Together is alles wat u nodig heeft in uw doucheruimte. De set is compleet met douchekop, glijstangset, handdouche, doucheslang en thermostaatkraan. Het voordeel van deze thermostaatkraan is het unieke ingebouwde SPS van Hotbath. Het Shower Power System. Dit is een waterbesparend systeem dat ervoor zorgt dat de minimale hoeveelheid water wordt gebruikt voor de maximaal haalbare druk. Zo kunt u alsnog prettig douchen, terwijl u minder water verbruikt.

Vergelijkbaar zijn onze Boss & Wessing Deluxe Round sets. Deze bevatten geen SPS, maar wel alle gemakken van een complete opgebouwde regendouche.

Opbouw thermostaatkraan voor uw badOpbouw Thermostaatkraan Boss & Wessing Bres

Thermostaatkranen worden ook veel gebruikt voor baden. Ideaal, want zo vult u nooit meer uw bad met te koud of te warm water. Een veelvoorkomend ongemak bij baden, dat dus eigenlijk makkelijk kan worden weggenomen.

De bres thermostaatkraan van Boss & Wessing is hier een mooi voorbeeld van.

Ingebouwde thermostaatkraan

Ingebouwde Thermostaatkraan Wiesbaden

Wilt u uw thermostaatkraan wegwerken in de muur van uw badkamer? Dan is de ingebouwde thermostaatkraan van Wiesbaden wellicht een juiste toevoeging aan uw douche. De kraan is afgewerkt in mat zwart. Een stijlvolle kleur die past in iedere badkamer en een bijzondere toevoeging is aan uw industriële badkamer, of juist aan uw moderne badkamer. Valt mat zwart niet helemaal bij u in de smaak of past het gewoon net niet in uw badkamer? Dan is deze thermostaatkraan ook verkrijgbaar in geborsteld messing, geborsteld koper of chroom kleur.

Ook deze kraan heeft gewoon een temperatuurbegrenzer die verbranding voorkomt.

Bent u geïnteresseerd in een thermostaatkraan voor in uw badkamer, maar heeft u hier nog vragen over? Raadpleeg dan een van onze adviseurs. U bent altijd welkom in onze showrooms en mag ook altijd bellen met ons telefoonnummer: 036 844 2222.