Solid Surface: waarom wel of waarom juist niet?

Sanitair voor in de badkamer wordt van diverse materialen gemaakt. De meest voorkomende materialen zijn keramiek, kunststof en solid surface. In deze blog proberen we u duidelijkheid te geven over wat dat laatste nou eigenlijk is en wat de belangrijkste eigenschappen zijn van solid surface. Solid surface heeft vele voordelen, maar wat zijn de nadelen? Verder kijken we ook naar voorbeelden van een aantal waskommen, wastafels, fonteinen en ligbaden die gemaakt zijn van dit materiaal. Wilt u solid surface met eigen ogen zien en weten hoe het aanvoelt? Dan bent u natuurlijk van harte welkom in onze showroom in Zeewolde.  

Wat is het: Solid Surface

Om te beginnen is het goed om te weten dat solid surface niet hetzelfde is als kunststof. Vaak wordt sanitair van kunststof voor in de badkamer en keuken gekozen, omdat mensen denken dat kunststof en solid surface hetzelfde materiaal is. Dit is niet het geval. Solid surface is materiaal van hoge kwaliteit en heeft, zoals de naam al verklapt, een solide oppervlakte. Het bevat geen poriën en naden waardoor solid surface beter beschermt tegen schimmels en bacteriën. Bovendien is het bestendiger tegen krassen, ook vanwege de kristaldeeltjes die zijn opgenomen in de mix van grondstoffen. Het is een composiet, geproduceerd uit mineralen en harsen.

De diverse vormen van Solid Surface

Een eigenschap wat solid surface uniek maakt en verder niet mogelijk is met keramiek, kunstmarmer of natuursteen, is dat het verschillende vormen kan aannemen. Wastafels met een ingebouwde handdoekrek? Het kan alleen met solid surface. Dit zult u nooit bij keramiek, kunstmarmer of natuursteen zien. Hetzelfde geldt voor gekleurde wastafels, waskommen, fonteinen en ligbaden. Solid Surface kan in meerder kleuren gemaakt worden, dit is ook niet mogelijk bij een ander materiaal.

     

Duurzaam materiaal

Solid surface is massief en heeft hetzelfde materiaal door de hele constructie. Als het product gekrast is dan kan het handmatig worden bijgewerkt en er weer als nieuw uit zien. En om terug te komen op de verschillende vormen van solid surface. Het materiaal is volledig recyclebaar waardoor het geen belasting van het milieu veroorzaakt. Daarnaast is het materiaal ontzettend sterk en gaat dan ook lang mee. Door zijn massieve materiaal zijn producten van solid surface schokbestendig.

Ook goed om te weten

Vanwege alle voordelen van solid surface komt daar ook een prijskaartje tegenover te staan. Het materiaal is wat duurder, maar is in principe ook de investering waard. Aangezien het materiaal sterk en duurzaam is, betekent dit ook dat u langdurig plezier zult hebben van uw sanitair gemaakt van solid surface. Verder is het materiaal alleen verkrijgbaar in een matte afwerking. Als u liefhebber bent van een glanzende afwerking dan zult u ons collectie sanitair van keramiek of kunststof het beste kunnen waarderen.  

Solid Surface en Tegeldepot

Bent u enthousiast over solid surface en benieuwd naar onze collectie van wastafels, waskommen, fonteinen en ligbaden gemaakt van dit stevige en duurzame materiaal? Hieronder volgen een aantal van onze fijnste aanwinsten.

Allereerst een vrijstaand ligbad van Boss & Wessing. Dit is een ovaal model dat, zoals u kunt zien, met zijn crispy mat witte afwerking prachtig te combineren is met zwarte details in uw badkamer. Het is een eyecatcher van 151 cm lang, 76 cm breed en 46 cm hoog voor in uw badkamer. In onze webshop hebben we verschillende vormen en maten aan ligbaden waar u uit kunt kiezen. 

 

Voor een frisse spa look kunt u ook een ligbad combineren met andere witte elementen en bijvoorbeeld een inbouw of vrijstaande badkraan met een chrome afwerking. Houd dan uw toilet en wastafel of waskom ook mat wit en uw wastafelkraan chroom voor een compleet plaatje.

  

Stijlvolle waskommen gemaakt van solid surface in verschillende maten en vormen. Van links naar rechts en van boven naar beneden. 46 x 16 cm, 60 x 38 x 10 cm, 50 x 36 x 15 cm, 32 x 32 x 25 cm en 51 x 10 cm. Dit is nog niet alles. Neem in een kijkje in onze webshop voor meer waskommen en wastafels.

 

Wilt u meer weten over onze solid surface artikelen, zoals de wastafels, fonteinen en vrijstaande ligbaden in onze showroom? Kom gerust langs showroom voor kop koffie en een rondleiding. Wij zijn van maandag tot vrijdag geopend van 09.00 t/m 18.00 uur. Met uitzondering van de koopavonden op de dinsdag en donderdag zijn we maar liefst tot 21.00 geopend. En de zaterdag van 10.00 t/m 17.00 uur.

Wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op via 036 844 2222 of stuur een e-mail naar info@tegeldepot.nl. Uiteraard kunt u ook zeer eenvoudig online producten bestellen, zoals één van onze waskommen of fonteinen voor in uw badkamer of toilet.