Kronos 131 producten

Kronos is het Italiaanse boegbeeld voor keramische tegels en designs. Hun grootste prioriteit is het maken van kwalitatief goede tegels die in ieder interieur passen.
Lees meer Minder tonen

131 producten

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Filter & sorteer

Foto-tabel  Lijst 

131 producten

131 producten

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Filter & sorteer

Foto-tabel  Lijst 

131 producten

Wat is Kronos?

Kronos is in 1980 opgericht en is sindsdien bezig met het optimaliseren van tegels en het perfectioneren van de meest recente trends. Het bedrijf is in Italië gevestigd en getuigt dan ook van echt Italiaans vakmanschap. Kronos hecht waarde aan het produceren van producten van hoge kwaliteit en laat dit ook terug zien in de tegels die zij produceren. De tegels die zij maken, passen echt in het hoge segment.

Wat voor tegels maakt Kronos?

Bij Tegeldepot verkopen wij 2 verschillende series van Kronos. De serie Carrière en de serie Le Reverse. De Carrière serie wordt uitgevoerd in 3 verschillende kleuren:

 • Bruges. een chique beige kleur.
 • Gent. een mooie lichte grijze kleur.
 • Namur. een diepe antraciet kleur.

De Le Reverse serie wordt in 4 kleuren uitgebracht:

 • Dune. een zanderige beige kleur.
 • Nuit. een diepe antraciet kleur.
 • Opal. een licht grijze, bijna witte kleur.
 • Taupe. een chique bruinachtige kleur.

Beide series zijn in 3 verschillende afwerkingen verkrijgbaar:

 • Anticato. Dit is een grove betonlook met gehamerde randen. Hierdoor krijgt de tegel een matte finish en krijgt hij meer structuur.
 • Elegance. Dit is een normale gladde betonlook met gerectificeerde randen. Hierdoor lijkt de tegel glad afgewerkt.
 • Carved. Dit is een grove betonlook met gerectificeerde randen. Hierdoor krijgt de tegel een matte finish.

Daarnaast zijn de beide series in verschillen mozaïek patronen verkrijgbaar. Ideaal voor een accentmuur waar u een bijzonder detail op wilt plaatsen.

De tegels van Kronos worden gemaakt van het materiaal porcellanto. Dit materiaal geeft de kenmerkende betonlook aan de tegels, terwijl het soortgelijke eigenschappen als keramiek heeft. Het is een stevig en compact materiaal. Daarom is het zeer geschikt voor de vloeren en wanden van uw badkamer.

Waar moet u rekening mee houden?

Gaat u voor de Elegance of Carved afwerking? Dan kunt u de tegels dicht op elkaar leggen. De gerectificeerde tegels zorgen er namelijk voor dat er maar een minimale voeg nodig is. Let wel op dat het oppervlak waar de tegels op gelegd worden, zo vlak als mogelijk is. Omdat de tegels strakker op elkaar gelegd kunnen worden, vallen hoogteverschillen in de vloer ook sneller op.

Gaat u voor de Anticato afwerking? Dan hoeft u hier iets minder op te letten. De voeging tussen de tegels wordt wel iets breder. Omdat de tegel meer structuur heeft, krijgt hij ook meer antislip eigenschappen.

Iedere batch en bestelling tegels die wordt geplaatst is uniek. Hierdoor kan de kleur iets afwijken. Houd hier rekening mee wanneer u de tegels besteld. Wij adviseren dan ook om meer tegels te bestellen dan u nodig heeft, voor het geval dat er bijvoorbeeld een tegel breekt tijdens het plaatsen.

Vindt u de tegels van Kronos ook zo mooi, maar kunt u net niet vinden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op! Naast de diverse genoemde opties, is er nog veel meer mogelijk.