Links

Wat vind ik in een badkamer?

Een beetje standaard badkamer is uitgerust met een wasbak en een doucheruimte. De ruimere badkamers hebben vaak ook een ligbad en een toilet. Eventueel aangevuld met een bidet en/of urinoir. In de moderne en meer luxe badkamer vinden we steeds meer design producten. Radiatoren die tegelijkertijd dienen als handdoekhouder, wasbakken worden een compleet badkamermeubel die weer handig zijn om spullen in op te bergen, douchecabines of douchewanden die ervoor zorgen dat niet de hele badkamer vochtig is na douchegebruik, spiegels met verlichting of met spiegelverwarming en tal van fraaie badkameraccessoires om het interieur te compleet te maken. Maar het belangrijkste wat u in de badkamer van tegenwoordig kunt vinden is rust! Een plek voor jezelf, waar u kunt genieten van een heerlijk bad of een uitgebreide massagedouche.

De producten die u in de badkamer kunt vinden zijn:

- Badkamermeubel
- Douchewand
- Douchecabines
- Stoomcabines
- Whirlpool
- Ligbaden
- Tegels
- Spiegels
- Spiegelkasten
- Douchegoot
- Radiatoren
- Stortdouches
- Massagedouches
- Inbouwkranen
- Toilet

Tegeldepot en de badkamer!

Tegeldepot is een Nederlandse onderneming, gespecialiseerd in het leveren van badkamer artikelen en tegels aan particulieren en bedrijven in Nederland. De keuze aan badkamer artikelen bij ons is uitermate groot, wat u de mogelijkheid biedt om uw eigen unieke badkamer te bouwen. Zo kunt u bij ons producten kopen van alle topleveranciers op het gebied van tegels en sanitair. Daarnaast presenteren wij onze eigen geïmporteerde producten die wij u kunnen aanbieden voor de scherpste prijzen van Nederland! In onze showroom in Zeewolde hebben wij voor u meerdere badkamers gemaakt met daarin tegels (vloeren en wanden), douchewanden, douchecabines, badkamermeubelen, toiletten, kranen, baden, douches en aanverwante artikelen. Ook hebben wij hier voor u een aantal toiletten gebouwd waardoor u een idee kunt krijgen wat er in de kleinere ruimtes toch mogelijk is op het gebied van sanitair. In deze toiletten vindt u onder andere een fonteinset (fontein met design sifon, kraan en afvoer), eventueel fonteinmeubel, hangende toiletten en bijbehorende accessoires. Zoals u kunt lezen zijn de mogelijkheden ongekend. Bij ons vindt u de badkamer en / of een toilet die precies bij uw wensen past.

Wist u dat?

- De Romeinen de eerste mensen waren die badkamers in hun eigen woning bouwden!
- Deze badkamer niet badkamer, maar Lavantrinium genoemd werd!
- De Romeinen ook badhuizen maakten voor de mensen die zich een eigen badkamer niet konden veroorloven!

Wat zijn badkamermeubelen?

Een badkamermeubel is een steeds vaker voorkomend product in de badkamer. Het straalt luxe uit en biedt een handige plek om spullen in op te bergen. Het badkamermeubel bestaat uit een spiegel(kast) met verlichting, een hoge kast en/of een lage kast. De meubels zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, uitstralingen en materialen. Bij de duurdere meubels wordt veelal gebruik gemaakt van watervast multiplex en zijn de fronten gespoten of gelakt. Er zijn zelfs meubels die geheel of gedeeltelijk van glas zijn gemaakt. De keramische wastafels hebben als voordeel dat deze kras- en kleurvast zijn, het nadeel kan zijn dat keramisch nooit helemaal strak is. Mineraal marmeren wastafels hebben als voordeel dat ze in alle modellen gegoten kunnen worden. Je dient echter wel rekening te houden met agressieve stoffen als haarverf.  

Toilet.

De meeste huidige toiletten hebben een ingebouwd frame. Hierdoor heeft u geen waterreservoir meer boven uw wc hangen en kan het toilet direct op de muur bevestigd worden. Vaak zie je hier dan een hangend toilet. Deze hangende toiletten zijn bij ons te bestellen in alle soorten en maten en in sommige gevallen zelfs in een andere kleurstelling. Voor de bediening van het toilet is er keuze uit diverse panelen, van handmatig tot touchfree. Van een eenvoudige vormgeving tot fraai design. 

Radiatoren.

De radiatoren hebben een volledige metamorfose ondergaan. Zo bieden de exclusieve designuitvoeringen warmte in stijl! In de badkamer is een design radiator tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Deze radiatoren zijn er in meerdere kleuren, soorten en maten. Horizontale radiatoren zijn hier bijvoorbeeld handig om je handdoeken op te drogen of lekker op voor te verwarmen.

Douche.

De douchewand is in Nederland een veel gebruikt voorwerp in de badkamer. Met een douchewand scheid je het douchegedeelte perfect van de rest van de badkamer en zorgt het er tevens voor dat niet de hele badkamer nat wordt tijdens het douchen. Douchewanden zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende maten. Ze kunnen tevens voor u op maat gemaakt worden! Genoeg mogelijkheden dus als het gaat om douchewanden! Een douchecabine is een andere manier om het douchegedeelte te scheiden. De afgesloten ruimte voorkomt nattigheid in de rest van de badkamer. Handig, want dan hoeft u het condens niet steeds weg te halen van vloeren en wanden. De mogelijkheden qua uitvoering zijn ongekend! Zo kunt u een douchecabine nemen met een schuifdeur of met een gewone deur. Ook kunt u kiezen voor een cabine met een douchebak of een douchegoot, want dat kan namelijk ook! Daarnaast is er nog verschil in de modellen. Ze zijn er in het vierkant, een vijfhoek en een cabine die in de hoek geplaatst kan worden, die dan weer rond afloopt waardoor deze perfect in een beperkte ruimte past. De douchecabines en de douchewanden zijn gemaakt van veiligheidsglas. Om kalkaanslag te voorkomen kunt u er nog voor kiezen om het glas van de cabine of wand te behandelen met een antikalk coating. U krijgt na deze behandeling uw glas makkelijker schoon, waardoor uw cabine er langer goed uit blijft zien.

Tegels.

Bent u op zoek naar vloeren? Bij Tegeldepot vindt u de mooiste vloertegels van uitstekende kwaliteit. U kunt onze tegels ook gebruiken wanneer u gebruik wenst te maken van vloerverwarming! De meest gebruikte vloertegel van tegenwoordig zijn gemaakt van keramiek. Deze worden op hoge temperatuur gebakken en zijn krasbestendig! 

Hardheidschaal van Mohs.

De hardheidschaal van Mohs is een schaal van 1 tot 10. Deze schaal geeft de relatieve hardheid aan van mineralen. De schaal die ontwikkeld werd door Friedrich Mohs laat zien welke stof een andere een kras kan toebrengen. De hoogste waarde die in de schaal van Mohs is te vinden is 10, deze hardheid staat voor diamand, de hardste van alle bekende natuurlijke stoffen. Zoals u in de tabel hieronder al kunt zien kunt u diamand alleen beschadigen door erop te krassen met diamand. En dan nog zal het lastig worden om deze grondstof schade toe te brengen.

Ook bij vloertegels wordt gebruik gemaakt van de hardheidschaal van Mohs. De vloeren van Tegeldepot hebben vaak een Mohs van 5 of 6. Dit betekent dat er vrijwel geen krassen meer op te krijgen zijn. Enkele van onze vloertegels hebben zelfs de waarde 7 behaald bij de testen die door de fabrikant zijn uitgevoerd.

Mohs
hardheid     Mineraal     Molecuulformule     Absolute Hardheid     Krasinformatie
1     Talk     Mg3Si4O10(OH)2     1     Het zachtste mineraal. Met elk van de andere krasbaar
2     Gips     CaSO4•2H2O     2     Krasbaar met een vingernagel
3     Calciet     3CaCO3     9     Met een koperen munt krasbaar, met een stalen mes zeer goed snijdbaar

4
    Fluoriet     CaF2     21     Met een mes enigszins krasbaar
5     Apatiet     Ca5(PO4)3(OH-,Cl-,F-)     48     Met een mes nog krasbaar
6     Orthoklaas     KAlSi3O8     72     Met een mes nauwelijks, met een stalen vijl enigszins krasbaar
7     Kwarts     SiO2     100     Krast glas, staal, koper en de meeste andere stoffen
8     Topaas     8Al2SiO4(OH-,F-)2     200     Krast kwarts
9     Korund     Al2O3     400     Krast topaas
10     Diamant     C     1500     De hardste van alle bekende natuurlijke stoffen. Kan enkel gekrast worden met diamant

Wikipedia.nl

\
Keramische tegels.

Keramiek is een grondstof waarmee tegenwoordig veel sanitair producten en tegels worden gemaakt, zoals wasbakken en toiletten. Keramiek bevat de eigenschap dat het makkelijk schoon te houden is, wat het hygiënisch maakt. Ook staan keramische producten bekend als hele sterke en harde producten, zijn ze vuurbestendig en niet ontvlambaar. 

Net als andere keramische producten bevatten keramische tegels dezelfde specificaties als andere keramische producten. De eigenschappen die keramiek met zich meebrengt zijn voor tegels ideaal. Vooral de hardheid van de grondstof maakt het voor tegelfabrikanten het ideale product om mee te werken. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos. Keramiek is op dit moment op veel plekken in de wereld erg gemakkelijk te winnen. Keramische tegels kunt u bij ons krijgen voor vloeren en voor wanden. De mogelijkheden in decoratie van de tegels zijn uiteenlopend.

Keramische tegels zijn er in verschillende soorten. Zo vindt u tegels die verglaasd zijn. Dit wil zeggen dat deze tegels een toplaag hebben van gekleurd glazuur. Door middel van deze toplaag word het design aan deze tegels gegeven. Deze toplaag bevat namelijk de kleur die u uiteindelijk te zien krijgt. Ook bepaalt het type glazuur eigenschappen als de hardheid en de dichtheid van de tegels. De verglaasde tegels zijn hierdoor zeer uiteenlopend in design en kwaliteit. Naast verglaasde tegels zijn er ook nog onverglaasde tegels. Onverglaasde tegels hebben meestal geen speciale decoratie of patronen. Deze tegels zijn namelijk vaak universeel in oppervlakte en dikte.

Afhankelijk van de gebruikte grondstoffen zijn de achterkanten van de keramische tegels rood of wit.
Deze achterkant wordt ook wel scherf genoemd. Bij Tegeldepot verkopen we tegels met een rode scherf en een witte scherf. Welke kleur de scherf heeft maakt in principe geen verschil voor de rest van de tegel. De kwaliteit is namelijk bij beide scherven even goed. Voor onverglaasde tegels kan er een verschil in kleur gemaakt worden door er kleurpigmenten aan toe te voegen. Hierdoor wordt de tegel niet rood of wit!

Keramische tegels hebben veel verschillende maten, zo vindt u de kleinste tegels (mozaïek) al in de maten van 1cm x 1cm, oplopend naar maten 30cm x 60cm of 60cm x 60cm. De keuze is vrijwel onbeperkt! De oppervlakte van de tegels kan ook nog verschillend zijn. De tegels kunnen namelijk vlak, gestructureerd, gewelfd, gepolijst of semi-gepolijst zijn. Ook de afwerking aan de kanten kunnen verschillen. Zo vindt u tegels met een verzet, dit wil zeggen dat de tegel aan de zijkanten afloopt, maar de kanten kunnen ook haaks zijn en met een hoek van 90 graden perfect zijn afgewerkt.

Het maken van keramische tegels gebeurt door middel van het samenpersen van een vooraf bereid kleimengsel. Wanneer dit mengsel dan onder hoge druk samengeperst is, moet de gevormde klei gedroogd worden om ervoor te zorgen dat het vochtgehalte daalt naar een minimale hoeveelheid. Wanneer dit proces klaar is wordt de gevormde klei in ovens gestopt om daar te worden gebakken. Wanneer de ovens klaar zijn met bakken en de tegels zijn afgekoeld, kunnen ze verpakt worden om naar de groothandelaren gebracht te worden. Hiervandaan wordt dan weer de verkoop geregeld waardoor u uiteindelijk ook uw eigen keramische tegels kunt bemachtigen. Het laatste waarmee een keramische tegel zich onderscheidt van een andere keramische tegel is hoe de tegel gebakken is. Sommige tegels worden namelijk tweemaal gebakken, andere worden eenmaal gebakken of dubbelhard gebakken.

Porcellanato.

Porcellanato tegels zijn de nieuwste trend als het gaat over vloeren. Deze tegels worden namelijk anders gemaakt dan de andere tegels! Een nieuwe manier van tegels bakken geeft de fabrikant de kans de tegels nog sterker en vrijwel altijd vorstbestendig te maken. De tegels worden met deze nieuwe methode namelijk op een extra hoge druk samengeperst en daarna op een hogere temperatuur gebakken. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat het vochtgehalte zo ontzettend laag is dat de tegels bijna overal tegen kunnen. Deze nieuwste collectie porcellanato tegels vindt u ook bij Tegeldepot. 

Wastafels.

Welke badkamer heeft er nou geen wastafel? Deze vraag weet u net als iedereen natuurlijk wel te beantwoorden. Elke badkamer heeft een wastafel en die zal hier waarschijnlijk ook nooit uit verdwijnen. Maar ook de wastafel kent een vernieuwing. Zoals u al kon lezen bij badkamermeubelen worden veel wastafels vervangen voor een badkamermeubel. De nieuwe wasbakken zijn tegenwoordig van goede kwaliteit en veelal geheel naar eigen wens verkrijgbaar. Naast keuze uit meerdere maten witte keramische bakken, kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een fraaie hardstenen wasbak in het zwart of grijs. De mogelijkheden die door Tegeldepot worden aangeboden zijn dus ook op het gebied van wastafels erg uiteenlopend.

Spiegels.

Tegeldepot biedt u op het gebied van spiegels ongelooflijk veel mogelijkheden. De keuzes in spiegels zijn zo dat u zelf iets kunt samenstellen naar uw eigen smaak. De spiegel heeft veelal dezelfde afmeting als het badmeubel of de wasbak, maar soms zijn er nog wat extra eisen. U kunt ervoor kiezen om verlichting boven uw spiegel te plaatsen (ook hier heeft u meerdere mogelijkheden), of u wilt een spiegel met planchet waarop u een aantal spullen kwijt kunt. Een andere optie is de spiegelkast. Een spiegelkast biedt de mogelijkheid om uw spullen uit het zicht op te bergen. Qua verlichting zijn er ook bij de spiegelkast ook meerdere mogelijkheden. Spiegelkasten zijn er in diverse uitvoeringen; met twee schanierdeuren, vier schanierdeuren of schuifdeuren. Zoals u dus merkt kunt u tegenwoordig ook bij de spiegel echt een keuze maken die bij u past. Het enige waar u bij een spiegelkast goed op moet letten is de kleur die de kast heeft. De zijkant van de kast is namelijk zichtbaar en moet uiteraard goed passen bij de rest van uw badkamer. Maar hiermee zijn we nog niet klaar met de spiegel en de spiegelkast, er is namelijk nog veel meer mogelijk op dit gebied. Bij de spiegelkast kunt u teven kiezen uit een enkele of dubbele gespiegelde kast.  Dit wil zeggen dat de deuren van de spiegelkast ook aan de binnenkant verspiegelen. Verder heeft u nog de keuze om te kiezen voor spiegelverwarming, waarmee condensvorming wordt tegengegaan, of een geintegreerde digitale klok of radio!  

Ligbaden.

U kunt bij Tegeldepot ook zeker terecht wanneer u opzoek bent naar een ligbad. Wij hebben namelijk meerdere leveranciers op dit gebied en kunnen dus voor elke badkamer wel een geschikt bad leveren. Naast standaard baden biedt Tegeldepot baden met extra opties. Zo kunt u er voor kiezen om bijvoorbeeld een whirlpool te nemen of om uw ligbad als whirlpool te gebruiken door middel van het plaatsen van jets. De whirlpools van Tegeldepot zijn van uitstekende kwaliteit. U heeft keuze uit een assortiment van meer dan 100 whirlpools! Modellen die u niet op de website vindt, kunt u namelijk gewoon bij ons bestellen. Een whirlpool is voor de meeste mensen een product van absolute luxe en daarom wil Tegeldepot u de kans bieden om er voor een betaalbare prijs toch één aan te schaffen. Wij hebben dus een assortiment betaalbare whirlpools voor u samengesteld met verschillende mogelijkheden. Hierdoor is ons aanbod in ligbaden nog groter!  

Kranen.

Kranen zijn er in veel verschillende soorten en maten. De kraan die het meest in het huishouden gebruikt word, is waarschijnlijk de keukenkraan. De keukenkraan is een mengkraan, net zoals de kraan van de wastafel, de douche of het ligbad. Een mengkraan is een kraan die de menging van heet en koud water uit de kraan of douchekop laat lopen. Er kan natuurlijk ook alleen warm of koud water gebruikt worden, maar dat is natuurlijk maar net waarvoor de kraan gebruikt word.

Naast de keukenkraan hebben we, zoals u hierboven ook al kon lezen, ook wastafelkranen, douchekranen en kranen voor het ligbad. Tevens hebben we de fonteinkraan en de bidetkraan in ons assortiment opgenomen. Al deze kranen zijn bij ons naar wens uit te kiezen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen om een douchemengkraan van tres te nemen. Deze kranen hebben allemaal een touch cool systeem, wat ervoor zorgt dat de thermostaat dezelfde temperatuur heeft als het water.


Badkamer accessoires.

Onder badkamer accessoires vallen alle kleine spullen die uw badkamer- of toiletruimte net iets efficiënter maken. In bijna ieder toilet vindt u wel een houder voor een wc-rol en een wc-borstel. Deze artikelen behoren allemaal tot de badkamer accessoires. Denkt u hierbij ook aan een handdoekhouder voor in de badkamer, of een glashouder met glas om uw tandenborstel in op te bergen. Ook op het gebied van badkamer accessoires vind u bij Tegeldepot een uitgebreid assortiment waarmee u alle kanten op kunt.


Complete badkamers.

Bij Tegeldepot kunt tevens complete badkamers bestellen. Wij bieden een aantal verschillende opzetten, die u dan kunt aanpassen aan uw eigen wensen. Omdat deze voor een standaard badkamer zijn, zijn de mogelijkheden hier beperkt!


Aanbiedingen.

Op onze website vindt u onder het kopje aanbiedingen de aanbiedingen die op dit moment op deze site lopen. Vindt u hier een product die u graag wil hebben, wacht dan niet te lang met bestellen, want de aanbiedingen op onze website veranderen regelmatig!

Overige.

Bij Tegeldepot vindt u tevens een klein assortiment overige producten, die bijvoorbeeld nodig zijn bij het creëren van een badkamer. Van voegsel om uw tegelvloer en/ of  betegelde wanden af te voegen, kit om randjes van bijvoorbeeld een douchecabine af te kitten, tegellijm om uw vloer te betegelen, wandpasta om uw wand mee te betegelen tot gereedschappen om uw badkamer mee te verbouwen. En zo verkopen wij bij onze overige producten nog een aantal dingen die voor u heel handig kunnen zijn.
Huis opknappen | verbouwen | renoveren.

Bouw of verbouw plannen? Hier vind je alles over je HUIS VERBOUWEN je HUIS OPKNAPPEN en je HUIS RENOVEREN. Een duidelijk en overzichtelijke site, als het gaat om ideeën en informatie te krijgen over de beste materialen en de juiste tips.

- Huis verbouwen
- Huis opknappen
- Huis renoveren