Kranen

Bent u op zoek naar voordelig design sanitair online? Tegeldepot heeft onder meer geschikte design kranen voor elk vertrek van uw huis! U heeft bij ons een ruime keuze uit fonteinkranen, badkranen, en wastafelkranen, zodat u eenvoudig voor elke ruimte van uw huis een geschikte kraan kunt vinden. Bij Tegeldepot vindt u altijd uw eigen stijl, of uw voorkeur nu uitgaat naar klassiek of modern design. In onze webwinkel vindt u de meeste uiteenlopende scherpe aanbiedingen voor al uw kranen.

Lees meer Minder tonen

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Hier moet u op letten als u een kraan koopt

Bij het kopen van een kraan is het belangrijk om op verschillende factoren te letten. Overweeg de grootte en vorm van uw wastafelgootsteen of badkuip. Wanneer u een passende kraan heeft gevonden, is het van belang dat uw woning beschikt over voldoende waterdruk en dat de kraan verenigbaar is met uw waterleidingsysteem. Ook het materiaal is een belangrijke overweging. Zo kunt u onder andere kiezen voor roestvrij staal(RVS) of messing. Welk materiaal u kiest, is afhankelijk van uw budget en uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Allerlaatst is het uiteraard van belang dat de kraan goed aansluit op de stijl van uw toilet, keuken of badkamer. Zo weet u zeker dat de kraan een mooi geheel vormt met de rest van de ruimte.

Het verschil tussen een inbouwkraan en een opbouwkraan

Er zijn twee soorten kranen die gebruikt kunnen worden in badkamers, toiletten en keukens: inbouw- en opbouwkranen. Een inbouwkraan wordt in de muur ingebouwd en heeft alleen de hendel en de uitloop zichtbaar. Merken zoals Wiesbaden, Boss & Wessing en Grohe bieden een uitgebreide selectie aan inbouwkranen. Een opbouwkraan daarentegen, bevestigt u op de wastafel, fontein of het bad en is daarmee volledig zichtbaar. Het voordeel van opbouwkranen is dat ze eenvoudig te installeren zijn en makkelijk te vervangen, terwijl inbouwkranen een opgeruimder uiterlijk hebben en een beter uitgangspunt voor strakke interieurs zijn. Kies de kraan die het beste aansluit bij uw behoeften en wensen.

Stijlvolle kranen voor in de keuken

Een stijlvolle keuken vraagt om een stijlvolle keukenkraan. Er zijn verschillende populaire keuzes, waaronder de keukenmengkraan, de kokendwaterkraan en de Quooker. Een keukenmengkraan is de gebruikelijkste optie en stelt u in staat warm en koud water te mengen tot de gewenste temperatuur. De kokendwaterkraan en Quooker leveren direct kokend water voor snelle bereidingen of koffiezetten. De Quooker geeft, naast kokend water, ook warm en koud water. Wist u dat er tegenwoordig ook bruisend waterkranen verkrijgbaar zijn? Hierdoor hoeft u niet meer naar de supermarkt om dure flessen met bruisend water te kopen. Alles wat u hoeft te doen, is de kraan opendraaien en genieten van een heerlijk glas bruisend water. Kranen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en vormen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een gouden kraan, zwarte kraan of bronzen kraan. Hierdoor is er voor elke interieurstijl wel een geschikte kraan te vinden.

Kiest u voor een kraan met hoge of lage uitloop?

Bij het kiezen van een kraan is de hoogte van de uitloop een belangrijk aspect om in overweging te nemen. Een hoge uitloop is handig voor gebruik in baden en douches en geeft u de ruimte om uw handen of het wasgoed onder de kraan te wassen. Een lage uitloop daarentegen is beter geschikt voor wastafels en biedt een minimalistische uitstraling. Bij een industrieel interieur past een kraan met een lange, robuuste uitloop, terwijl een moderne en strakke kraan beter past bij een modern interieur. Als u gekozen heeft voor betonlook in uw badkamer of keuken, is een kraan met een lage uitloop en een matte afwerking een goede optie.

Douchekranen voor uw regendouche

Regendouches zijn een stijlvolle toevoeging aan elke badkamer. Deze kranen creëren een regenachtige stroom water voor een ontspannen doucheroutine. Er zijn regendouches verkrijgbaar in verschillende stijlen, waardoor u uw nieuwe regendouche eenvoudig kunt combineren met de stijl die u gekozen heeft. Zo zijn er regendouches met douchekranen te vinden voor een zwarte badkamer, een grijze badkamer of industriële badkamer. Denk hierbij aan kleuren zoals goud, zwart of gun metal. De combinatie van een stijlvolle regendouche met een bijpassende douchekraan, zorgt voor een mooi en uniek geheel.

De mooiste kranen voor uw bad

Badkranen zijn een belangrijk onderdeel van elke badkamer met bad. Er zijn dan ook verschillende soorten beschikbaar. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vrijstaande badkraan, een badrandkraan of een inbouwkraan. Vrijstaande badkranen zorgen voor een unieke en stijlvolle uitstraling en zijn perfect voor badkamers met een grote oppervlakte. Denk hierbij aan een vrijstaande badkraan naast een uniek en stijlvol vrijstaand bad. Heeft u geen ruimte voor een vrijstaande badkraan? Dan kunt u kiezen voor een badrandkraan. Zoals de naam het al zegt, wordt deze kraan op de rand van het bad bevestigd. U kunt kiezen voor een mengkraan of een bad thermostaatkranen. Thermostaatkranen zijn een uitstekende keuze voor degenen die comfort willen combineren met energiebesparing, omdat ze de temperatuur van het water constant houden. Wie heeft gekozen voor een standaard bad of een halfvrijstaand bad, kan kiezen voor een inbouw badkraan. Inbouw badkranen worden in de muur verwerkt en bieden een stijlvolle en ruimtebesparende oplossing.

Waterbesparende kranen

Rekeningen worden steeds hoger en het leven steeds duurder. We doen er met zijn allen dan ook goed aan om zoveel mogelijk te besparen. Een goede en effectieve manier om kosten te besparen, is het gebruik van een waterbesparende kraan. Waterbesparende kranen beperken de hoeveelheid water die uit een kraan komt, zonder dat u in hoeft te leveren aan comfort. En dat terwijl u soms tot wel 30% aan water bespaart! Deze besparing leidt tot lagere water- en energierekeningen. Daarnaast lever u een positieve bijdrage aan het milieu. Lekker duurzaam, dus!

Overige kranen bij Tegeldepot

Er zijn nog veel meer soorten kranen beschikbaar dan alleen keuken- en badkranen. Zo zijn er bij Tegeldepot bijvoorbeeld ook fonteinkranenbidetkranen en buitenkranenverkrijgbaar. Fonteinkranen voor het toilet zorgen voor een stijlvolle en functionele oplossing voor het wassen van de handen. Bidetkranen zijn weer speciaal ontworpen voor gebruik bij bidets en bieden een aangename stroom water voor persoonlijke verzorging. Buitenkranen daarentegen, zijn onmisbaar voor het water geven van tuinen en het schoonmaken van buitenoppervlakken. Er is voor elk type kraan een geschikte oplossing, of het nu gaat om de keuken, badkamer, toilet of buitenruimte. Bekijk ons assortiment en maak een keuze die bij u past.

Bestel uw kranen snel en eenvoudig

Bent u op zoek naar nieuwe kranen? Wanneer u voor 15.00 uur bestelt, heeft u uw kranen in de meeste gevallen de volgende dag al in huis. Snel en voordelig, dus! Uiteraard mag u ook altijd een bezoek brengen aan onze showroom, om ons assortiment in het echt te bekijken. Daarnaast helpen we u graag verder met het beste advies.

Lees meer Minder tonen