Klantenservice - Retourneren & garantie

Zo werkt retourneren
U kunt de producten die u bij Tegeldepot.nl gekocht heeft meestal gewoon retourneren. Dit kan binnen 14 dagen na ontvangst van de producten, uiteraard hoeft u hier geen reden van opgave voor te geven. Helaas verkopen we ook producten waarbij retourneren net wat minder makkelijk werkt. Lees daarom goed de onderstaande tips, voorwaarden en uitzonderingen.

Retourneren kan zowel door het product bij één van onze verkooppunten terug te brengen als door het product (goed verpakt) retour te sturen. U kunt in dit laatste geval het daarvoor bestemde retourformulier bijvoegen. We vragen u om het formulier zo compleet mogelijk in te vullen en bij te voegen bij de retour artikelen. Op deze manier weten wat er van u is.

Voordat u een product of bestelling retourneert, stellen wij het op prijs dat u contact met ons opneemt. Dit kan zowel door uw retour online aan te melden via de volgende link, of door contact op te nemen met onze klantenservice

Voor grote artikelen die met vrachttransport moeten worden teruggehaald kan het zijn dat er extra kosten in rekening worden gebracht.

U kunt het product retourzenden of terugbrengen naar onze winkel, mits deze aan de volgende voorwaarden voldoet:
 • U doet beroep op het herroepingsrecht binnen 14 dagen na ontvangst.
 • Het product is ongebruikt en niet gemonteerd geweest.
 • Het product is geheel onbeschadigd.
 • Het product zit in de originele verpakking (hier mag niet op geschreven worden).
 • Eventuele kosten voor retourzending zijn voor uw eigen rekening.
 • Retourzendingen zonder retourformulierworden niet in behandeling genomen.
Er gelden een aantal uitzonderingen:
 • Vloer-, wandtegels en mozaïek tegels (i.v.m. tint/batchnummers is dit niet mogelijk).
 • Verbruiksartikelen zoals, lijm, voeg, kit, schoonmaakmiddelen, toiletblokjes waarvan de verpakking is geopend.
 • Tegoedbonnen, die reeds aangemeld zijn geweest.
 • Producten die reeds gemonteerd zijn geweest en daarvan sporen bevatten.
 • Producten die ernstig beschadigd zijn die verdere verkoop verhinderen.
 • Producten waarvan de verpakking volledig verwoest is en / of niet meer aanwezig is.
 • Douchewanden, douchecabines waarvan de verpakking open is geweest. (zijn hierdoor niet meer te vervoeren.)
 • Voor producten waarvan de verpakking licht beschadigd is en of kleine onderdelen missen, vergoeden wij maximaal 50% van het aankoopbedrag.
 • Artikelen die speciaal voor u, op bestelling zijn gemaakt.
Indien u een artikel wilt retourneren, dient u gebruik te maken van het retourformulier of vraag een retour aan op de site.
Retour volgen
In uw "Mijn Tegeldepot-account" kunt u de status van uw retour zien. Zodra Tegeldepot aan de slag gaan met uw pakket, sturen we u een bevestiging per mail. Het kan voorkomen dat uw product volgens uw Track & Trace is aangekomen in ons magazijn, maar dat je nog geen ontvangstbevestiging hebt gekregen. Geen zorgen, het kan tot 48 uur duren voordat we uw retour in behandeling nemen. Heeft u uw pakketje meer dan 3 dagen geleden teruggestuurd en nog niets gehoord? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Hoe snel word ik terugbetaald
Zodra Tegeldepot uw retourzending verwerkt heeft (hierover ontvangt u een bericht), betalen we u binnen 5 werkdagen terug. Hoe snel u het geld op je rekening hebt hangt af van de door u gekozen betaalmethode. Staat het bedrag na 7 werkdagen nog niet op je rekening? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Defect of beschadigd artikel
Tegeldepot doet er alles aan om schade of defecten aan uw producten te voorkomen. Helaas kan het ondanks alle voorzorgsmaatregelen voorkomen dat een product beschadigd is geraakt of een defect heeft. Meldt transport schade altijd binnen 48 uur na ontvangst bij onze klantenservice. Stuur een beschadigd of defect product nooit retour voordat u contact heeft gehad met onze klantenservice, in sommige gevallen is het namelijk niet nodig om het product of slechts een deel van het product retour te sturen om uw probleem te kunnen verhelpen.
Garantie
  1. De garantietermijn gaat in op de eerste dag van levering van het product. Voor het doen gelden van een aanspraak op garantie moet de rekening / factuur, waaruit de aankoopdatum moet blijken, ten aller tijden overlegd worden. De garantietermijn wordt door een reparatie of onderdelenlevering in de garantietijd noch vernieuwd noch verlengd.

  2. Van garantie is uitgesloten
  • De normale slijtage van materialen of onderdelen die aan normale slijtage onderhevig zijn.
  • Een schade, gebrek of storing welke te wijten is aan een van buiten komende oorzaak of onjuist gebruik door de consument dan wel diens ondergeschikten en/of de eindgebruiker. Als oorzaak van buitenaf wordt mede verstaan de agressiviteit van water en de als gevolg daarvan opgetreden schade of storing.
  • Het artikel dient vóór montage gecontroleerd te worden op compleetheid en eventuele schade. Nadien het product is geïnstalleerd, zijn wij niet meer aansprakelijk voor enigerlei schade/gebreken.
  • Montage- en demontagekosten vallen niet onder de garantie; de kosten die direct of indirect voortvloeien uit montage of demontage vallen eveneens niet onder de garantie.
    • De garantie omvat de volgende punten: Indien de klachten gegrond zijn, behoudt Tegeldepot B.V. het recht een keuze te maken tussen het herstellen van de schade, het vervangen van het product of het vergoeden van de eventuele minderwaarde.
    • In die gevallen waarin de producten, welke vervangen dienen te worden niet meer in het leveringsprogramma zijn opgenomen, zal door Tegeldepot B.V. een alternatief worden aangeboden welke qua design het meest overeenkomt met het oorspronkelijke artikel.
    • Na het indienen van een klacht, hetgeen direct na constatering dient te geschieden, zal door Tegeldepot B.V. meteen na registratie een onderzoek worden ingesteld en zal Tegeldepot B.V. zo snel mogelijk, afhankelijk van de eventuele levertijden een oplossing aanbieden, mits dit overeen komt met de bevindingen.
    • Voor gevolgschade, voorvloeiend uit een defect en/of mankement, foutieve installatie en/of plaatsing/gebruik is Tegeldepot B.V. nimmer aansprakelijk.

   Stichting Webshop Keurmerk
   Tegeldepot is lid van de Nederlandse Stichting Webshop Keurmerk. De bij het Nederlandse Webshop Keurmerk aangesloten winkels staan onder onafhankelijk toezicht van de Stichting. De Stichting Webshop Keurmerk beoogt consumenten te beschermen tegen ondeugdelijke webwinkels en/of thuiswinkels.

   Als u in de Tegeldepot webwinkel een aankoop doet, kunt u ervan op aan dat wij ons houden aan de Algemene Voorwaarden en de gedragsregels van Stichting Webshop Keurmerk hanteren. Daarnaast houden we ons en zijn we aanspreekbaar op het naleven van alle relevante wet en regelgeving met betrekking tot het verkopen via internet. Mocht uw ingediende klacht niet door Tegeldepot opgelost kunnen worden dan kunt u zich richten tot de geschillencommissie, www.sgc.nl
   Zichttermijn
   Tegeldepot hanteert een "zichttermijn" van 14 dagen. Dit geldt voor alle reguliere producten. Producten die speciaal voor u besteld zijn of op maat zijn gemaakt vallen buiten de zichttermijn criteria en deze kunnen niet geretourneerd worden. Kijk bij "Zo werkt retourneren" voor de tips, voorwaarden en uitzonderingen.