Inspiratie voor in de badkamer

Ben je op zoek naar inspiratie voor het restylen van je badkamer? We begrijpen dat het enorme aanbod aan stijlen en trends je soms kan overweldigen. Daarom hebben we speciaal voor jou de vijf mooiste badkamertrends op een rijtje gezet. Of je nu gaat voor stoer en robuust met een industriële look, of kiest voor exclusiviteit in een luxe badkamer, we hebben voor ieder wat wils. En als dat het nog niet helemaal is, lees dan gauw verder en ontdek de kenmerken van een Scandinavische badkamer, een moderne badkamer en hoe je een kleine badkamer kunt indelen.

Ontdek jouw badkamerstijl bij ons

Laat je inspireren door onze badkamertrends en ontdek jouw eigen stijl. Of je nu gaat voor industrieel, luxe, Scandinavisch, modern of een slim ingedeelde kleine badkamer, wij helpen je graag bij het realiseren van jouw droombadkamer. Kom langs in onze showroom en laat je inspireren!

Trends 2024

Peach Perfect Peach Perfect

Inspiratie Moodboards

Industriële badkamer Industriële badkamer Japandi badkamer Japandi badkamer Luxe badkamer Luxe badkamer Zwarte badkamer Zwarte badkamer Hexagon badkamer Hexagon badkamer Groene badkamer Groene badkamer Gouden badkamer Gouden badkamer Scandinavische badkamer Scandinavische badkamer Betonlook badkamer Betonlook badkamer Landelijke badkamer Landelijke badkamer Grijze badkamer Grijze badkamer Design badkamer Design badkamer Blauwe badkamer Blauwe badkamer Moderne badkamer Moderne badkamer Terrazzo badkamer Terrazzo badkamer Retro badkamer Retro badkamer

Inspiratie voor je badkamer: Van industrieel tot Scandinavisch

Ben je op zoek naar inspiratie voor je nieuwe badkamer? Of het nu gaat om een industriële, luxe, Scandinavische, moderne of kleine badkamer, we hebben voor elke stijl en ruimte wel wat ideeën. In dit artikel delen we de laatste trends en tips om je te helpen bij het creëren van je droom badkamer.

Industriële badkamer: stoer en robuust

De industriële stijl is een terugkerende trend in badkamerdesign. Kenmerkend voor deze stijl zijn de combinatie van zwarte en warme kleuren en het gebruik van robuuste materialen zoals beton, hout, staal en natuursteen. Voor een volledige industriële look kies je voor hoekige vormen, maar als je liever een industriële stijl met een klassieke afwerking wilt, kun je kiezen voor ronde vormen en robuuste accenten.

  • Gebruik houten planken en badkamermeubels met zwarte details
  • Kies voor een lichte basiskleur om de badkamer ruimer te laten lijken
  • Zorg voor voldoende verlichting, bijvoorbeeld met spotjes over het gehele plafond

Luxe badkamer: Exclusiviteit en comfort

Een luxe badkamer kan ingericht worden met een stijl naar wens. Wat deze stijl luxe maakt, zijn de elementen die erin terugkomen. Denk aan een sauna, sunshower, ligbad met whirlpool en een stoomcabine. Daarnaast is vloerverwarming een must-have in een luxe badkamer. Niets is heerlijker dan uit de douche stappen op een verwarmde vloer met een grote en zachte handdoek om je af te drogen.

Scandinavische badkamer: Rust en eenvoud

De Scandinavische badkamer is een absolute trend in 2023. Kenmerkend voor deze stijl is de rust die het uitstraalt. Wit is doorgaans de basiskleur, aangevuld met lichte, houten elementen en een enkele lichte kleur zoals lichtblauw. De beperkte kleuren laten zich prima combineren met accessoires in andere kleuren, zoals koperen kranen of een olijfgroen zeeppompje.

Moderne badkamer: stijlvol en tijdloos

Een moderne badkamer is strak en minimalistisch met veel gebruik van strakke lijnen en lichte aardetinten. Dit maakt de badkamer tijdloos, waardoor je er nog jaren van kunt genieten zonder dat je uitgekeken raakt op de ruimte. Rechthoekige items, zoals een rechthoekige wastafel en een mooi strak wastafelmeubel zonder grepen, staan prachtig in een moderne badkamer.

Compacte badkamer: optimaal gebruik van ruimte

Een kleine badkamer indelen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste ideeën en inspiratie is er veel mogelijk. Het gebruik van lichte kleuren en grote tegels kan de ruimte optisch groter laten lijken. Daarnaast kun je ruimte besparen door te kiezen voor compacte voorzieningen zoals een compact toilet en compacte meubels.

Laat je inspireren door onze badkamer ideeën

Of je nu een grote of kleine ruimte hebt, of je nu houdt van een industriële, luxe, Scandinavische, moderne of compacte stijl, we hopen dat deze ideeën je inspireren bij het ontwerpen van je droom badkamer. Onthoud, de beste badkamer is de badkamer die bij jou past. Laat je inspireren, maar blijf trouw aan je eigen stijl en behoeften.