Inloopdouche met profiel 747 producten

Wilt u uw doucheruimte (her-)inrichten met een nieuwe inloopdouche? Bent u op zoek naar een inloopdouche met profiel? We hebben bij Tegeldepot een groot assortiment aan inloopdouches. Naast dat u uw inloopdouche eigen kunt maken door een bepaald type glas uit te kiezen, zo is het ook mogelijk uit verschillende profielen te kiezen. Kies een inloopdouche met profiel die het beste in uw badkamer past!
Lees meer Minder tonen
Wis filters

747 producten

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filter & sort

Foto-tabel  Lijst 

747 producten
Wis filters

747 producten

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filter & sort

Foto-tabel  Lijst 

747 producten

De verschillende kleuren inloopdouche profielen

De inloopdouches met profiel bij Tegeldepot zijn voornamelijk in de kleuren chroom, zwart, mat zwart, koper en goud uitgevoerd. Dit zijn populaire kleuren om te gebruiken voor de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een keramiek wastafel en ligbad gecombineerd met kranen uitgevoerd in de kleur koper of mat zwart. Of juist mat zwarte wastafels met kranen uitgevoerd in de kleur koper of goud. De verschillende combinaties bepalen ook de sfeer en uitstraling van uw badkamer. Als u dan voor mat zwarte kranen kiest dan kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een inloopdouche met een mat zwarte profiel. Op deze manier maakt u één geheel van uw badkamer. Dit zijn de verschillende verkrijgbare profielkleuren:

 • • Chroom
 • • Wit
 • • (Mat) Zwart
 • • Goud
 • • Koper

Monteren van een inloopdouche met profiel

Het verschilt per inloopdouche hoe deze gemonteerd dient te worden. De meest voorkomende manieren om dit te doen, is door middel van een muurprofiel en stabilisatiestang. Bij het monteren van een inloopdouche is het belangrijk om goed te kijken en bepalen wat de meest geschikte plek is om een inloopdouche te plaatsen in uw badkamer. De meest gekozen manier om een douchewand te plaatsen is tegen de muur met een muurprofiel. Met het muurprofiel is het niet erg wanneer de muur niet kaarsrecht naar boven loopt. Eventuele speling tot 2 centimeter is namelijk makkelijk af te stellen met het profiel.

Een stabilisatiestang is ontzettend handig, omdat dit extra stevigheid biedt. De stabilisatiestang plaatst u tussen de tegenoverstaande muur en de douchewand. De stang zorgt er dan voor dat de inloopdouche niet om kan vallen en stabiel blijft staan. U hoeft alleen een gat in de muur te boren om de stang te monteren. De douchewand klemt u vast aan de andere kant.

Een profielloos inloopdouche dient uiteraard ook gemonteerd te worden. In plaats van een muurprofiel kan dit bijvoorbeeld door middel van scharnierpunten gemonteerd worden aan de muur. Vaak wordt er dan een stabilisatiestang meegeleverd voor extra stevigheid. Op deze manier kunt u veilig gebruik maken van uw doucheruimte en een minimalistisch look creëren. 

Materialen inloopdouche profielen

Alle douchewanden van Tegeldepot zijn vervaardigd uit veiligheidsglas. Dit is fijn voor in de badkamer, omdat dit glassoort ontzettend sterk is. Mocht het glasplaat toch breken dan verbrokkelt dit in duizenden kleine afgeronde stukjes van ongeveer een halve centimeter tot maximaal een centimeter. Als de kleine stukjes toch aan elkaar blijven kleven, dan zijn ze zo dooraderd dat ze meteen uit elkaar vallen als ze met iets in aanraking komen. Hierdoor is de kans op letsel minimaal. Bij veiligheidsglas bent u verzekerd van een bijzonder sterk glassoort.

De profielen van inloopdouches zijn vrijwel altijd uit aluminium vervaardigd, maar ook messing wordt vaak gebruikt. Om er voor te zorgen dat u lang plezier zult hebben van uw inloopdouche, worden de profielen vervaardigd uit materialen die niet roesten. Aluminium en messing zijn bestendig tegen vochtige omstandigheden en hierdoor uitermate geschikt voor in de badkamer.

Inloopdouches zijn eenvoudig te onderhouden. Om langdurig te genieten van uw inloopdouche met profiel raden we u aan de glazen wanden dagelijks droog te trekken met een douchewisser na het douchen. Het profiel van de inloopdouche is eenvoudig met een zacht doekje af te nemen. Vermijd agressieve, zwaar chemische en zure schoonmaakmiddelen. Met een vochtige doek en een milde schoonmaakmiddel reinigen, maakt de inloopdouche weer zo goed als nieuw!

Voordelen en nadelen van een inloopdouche met profiel

Het profiel van een inloopdouche is een belangrijk onderdeel van uw doucheruimte, omdat dit ook bijdraagt aan de uitstraling van uw badkamer. Dit betekent dus ook dat u uw gewenste inloopdouche met profiel als uitgangspunt kunt nemen voor de rest van de inrichting van uw badkamer. Daarnaast is een inloopdouche makkelijk in en uit te stappen, omdat u geen douchdeur hoeft te openen en sluiten. Over het algemeen is een nadeel van een inloopdouche, dat u last kan krijgen van koude luchtstroom tijdens het douchen. Ook is een inloopdouche niet automatisch waterdicht, dit moet goed waterdicht gemaakt worden bij het monteren.

Voordelen:

 • Stijlvol design
 • Keuze uit verschillende kleuren en stijlen
 • Eenvoudig te plaatsen

Nadelen:

 • Koude luchtstroom
 • Niet waterdicht

Een inloopdouche met profiel kopen

U heeft veel mogelijkheden als het gaat om het inrichten van uw badkamer met een inloopdouche met profiel. U kunt heel eenvoudig uw gewenste inloopdouche met profiel in onze webshop bestellen! Wilt u toch graag advies voordat u een bestelling plaatst? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. U bent ook van harte welkom in onze showroom!