Douchedeur met Profiel 468 producten

Wilt u uw doucheruimte (her-)inrichten met een nieuwe douchedeur? Bent u op zoek naar een douchedeur met profiel? We hebben bij Tegeldepot een groot assortiment aan douchedeuren. Naast dat u uw douchedeur eigen kunt maken door een bepaald type glas uit te kiezen, zo is het ook mogelijk uit verschillende profielen te kiezen. Kies een douchedeur met profiel die het beste in uw badkamer past!
Lees meer Minder tonen
Wis filters

468 producten

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filter & sort

Foto-tabel  Lijst 

468 producten
Wis filters

468 producten

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filter & sort

Foto-tabel  Lijst 

468 producten

Voordelen en nadelen van een douchedeur met profiel

Douchedeuren zijn ideaal om uw doucheruimte volledig te kunnen sluiten tijdens het douchen. Dit zorgt er voor dat de rest van uw badkamer niet nat wordt. Heeft u een nisruimte in uw badkamer gecreëerd dan kunt u daar de perfecte doucheruimte van maken door een douchedeur te plaatsen. Het voordeel van een nisruimte is dat de douche is afgesloten van de rest van de badkamer, waardoor het water goed wordt tegengehouden. Kies een type deur die het meest geschikt is voor uw badkamer. Het profiel van een douchedeur is een belangrijk onderdeel van uw doucheruimte, omdat dit ook bijdraagt aan de uitstraling van uw badkamer. Dit betekent dus ook dat u uw gewenste douchedeur met profiel als uitgangspunt kunt nemen voor de rest van de inrichting van uw badkamer. Een nadeel van een douchedeur kan zijn dat het op een rechte muur (met een speling van ongeveer 2 cm) gemonteerd moet worden.

Voordelen:

 • • Afgesloten doucheruimte
 • • Droge badkamer
 • • Uitstraling

Nadeel:

 • • Montagewijze

Materialen douchedeur profielen

Alle douchewanden van Tegeldepot zijn vervaardigd uit veiligheidsglas. Dit is fijn voor in de badkamer, omdat dit glassoort ontzettend sterk is. Mocht het glasplaat toch breken dan verbrokkelt dit in duizenden kleine afgeronde stukjes van ongeveer een halve centimeter tot maximaal een centimeter. Als de kleine stukjes toch aan elkaar blijven kleven, dan zijn ze zo dooraderd dat ze meteen uit elkaar vallen als ze met iets in aanraking komen. Hierdoor is de kans op letsel minimaal. Bij veiligheidsglas bent u verzekerd van een bijzonder sterk glassoort.

Douchedeur profielen zijn vrijwel altijd uit aluminium vervaardigd, maar ook messing wordt vaak gebruikt. Om er voor te zorgen dat u lang plezier zult hebben van uw douchedeur, worden de profielen vervaardigd uit materialen die niet roesten. Aluminium en messing zijn bestendig tegen vochtige omstandigheden en hierdoor uitermate geschikt voor in de badkamer.

Onderhoud douchedeur met profiel

Douchedeuren zijn eenvoudig te onderhouden. Om langdurig te genieten van uw douchedeur met profiel raden we u aan de glazen wand dagelijks droog te trekken met een douchewisser na het douchen. Een tip: Hang de douchewisser op in de douche. Zo heeft u de trekker binnen handbereik na het douchen! Het profiel van de douchedeur is eenvoudig met een zacht doekje af te nemen.
Let op: Vermijd agressieve, zwaar chemische en zure schoonmaakmiddelen. Met een vochtige doek en een milde schoonmaakmiddel reinigen, maakt de douchedeur weer zo goed als nieuw!

Een douchedeur met profiel plaatsen

Een douchedeur wordt vaak in een nis tussen twee muren geplaatst, zodat de douchedeur eenvoudig bevestigd kan worden. Houdt bij het monteren rekening met de montagewijze en op welke manier u de douchedeur kunt verstellen. We adviseren u ook om de douchedeur waterdicht te maken, zodat de rest van uw badkamer ook echt droog blijft.

Er zijn twee verschillende manieren om douchedeuren te monteren. U kunt een douchedeur bevestigen door middel van een muurprofiel of met twee scharnierpunten. Het grootste verschil tussen de twee is de verstelbaarheid van de douchedeur. De meest gekozen manier om een douchedeur te plaatsen is tegen de muur met een muurprofiel. Het kan zijn dat een muur bij de bouw van het huis niet recht is gemaakt. Een douchedeur zou in dit geval niet helemaal waterpas geplaatst kunnen worden. Met het muurprofiel is het niet erg wanneer de muur niet kaarsrecht naar boven loopt. Eventuele speling tot ongeveer 2 centimeter is namelijk makkelijk af te stellen met het profiel. Dit is niet mogelijk als u een douchedeur met scharnierpunten bevestigd.

Advies douchedeur met profiel

Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere van onze douchedeuren met profiel of advies willen van een van onze experts, dan bent u van harte welkom in onze showrooms. Wilt u online een bestelling plaatsen en advies ontvangen dan kunt u ook gerust contact opnemen met onze klantenservice!