Douchedeur Profielloos 10 producten

Wilt u uw doucheruimte (her-)inrichten met een nieuwe douchedeur? Bent u op zoek naar een douchedeur zonder profiel? We hebben bij Tegeldepot een groot assortiment aan douchedeuren. Als u uw doucheruimte zo minimalistisch mogelijk wilt houden, dan is een profielloze douchedeur een uitstekende keuze voor uw badkamer!
Lees meer Minder tonen
Wis filters

10 producten

per pagina
Filter & sorteer

Foto-tabel  Lijst 

10 producten
Wis filters

10 producten

per pagina
Filter & sorteer

Foto-tabel  Lijst 

10 producten

Onderhoud profielloos douchedeur

Douchedeuren zijn eenvoudig te onderhouden. Om langdurig te genieten van uw profielloze douchedeur raden we u aan de glazen wand dagelijks droog te trekken met een douchewisser na het douchen. Een tip: Hang de douchewisser op in de douche. Zo heeft u de trekker altijd binnen handbereik! De scharnierpunten van de douchedeur zijn eenvoudig met een zacht doekje af te nemen. Let op: Vermijd agressieve, zwaar chemische en zure schoonmaakmiddelen. Met een vochtige doek en een milde schoonmaakmiddel reinigen, maakt de douchedeur weer zo goed als nieuw!

Een douchedeur zonder profiel plaatsen

Een douchedeur wordt vaak in een nis tussen twee muren geplaatst, zodat de douchedeur eenvoudig bevestigd kan worden. Houdt bij het monteren rekening met de montagewijze en op welke manier u de douchedeur kunt verstellen. We adviseren u ook om de douchedeur waterdicht te maken, zodat de rest van uw badkamer ook echt droog blijft.

Er zijn twee verschillende manieren om douchedeuren te monteren. U kunt een douchedeur bevestigen door middel van een muurprofiel of met twee scharnierpunten. Het grootste verschil tussen de twee is de verstelbaarheid van de douchedeur. De meest gekozen manier om een douchedeur te plaatsen is tegen de muur met een muurprofiel. Het kan zijn dat een muur bij de bouw van het huis niet recht is gemaakt. Een douchedeur zou in dit geval niet helemaal waterpas geplaatst kunnen worden. Met het muurprofiel is het niet erg wanneer de muur niet kaarsrecht naar boven loopt. Eventuele speling tot ongeveer 2 centimeter is namelijk makkelijk af te stellen met het profiel. Dit is niet mogelijk als u een douchedeur met scharnierpunten bevestigd.

Voordelen en nadelen van een profielloos douchedeur

Douchedeuren zonder profiel worden steeds populairder. Dit is niet alleen praktisch gezien fijn, maar ook de look van een profielloos douchedeur is minimalistisch en straalt rust uit. Een profielloos douchedeur is praktisch, omdat u geen profiel hoeft schoon te maken en houden. U heeft zo minder hoeken en randen om te reinigen. Daarnaast zijn douchedeuren ideaal om uw doucheruimte volledig af te sluiten tijdens het douchen. Dit zorgt er voor dat de rest van uw badkamer niet nat wordt. Heeft u een nisruimte in uw badkamer gecreëerd dan kunt u daar de perfecte doucheruimte van maken door een douchedeur te plaatsen. Het voordeel van een nisruimte is dat de douche is afgesloten van de rest van de badkamer, waardoor het water goed wordt tegengehouden. Kies een type deur die het meest geschikt is voor uw badkamer. Een nadeel van een douchedeur zonder profiel kan zijn dat het op een rechte muur gemonteerd moet worden.

Voordelen:

  • • Minimalistische look
  • • Geen profiel om te reinigen
  • • Ruimtelijk uitstraling
  • • Afgesloten doucheruimte

Nadelen:

  • • Montagewijze

Advies douchedeur zonder profiel

Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere van onze profielloze douchedeuren of advies willen van een van onze experts, dan bent u van harte welkom in onze showrooms. Wilt u online een bestelling plaatsen en advies ontvangen dan kunt u ook gerust contact opnemen met onze klantenservice!