Douchedeur 130 cm 44 producten

Bent u op zoek naar een douchedeur met een breedte van 130 cm voor uw badkamer? Bij Tegeldepot bieden we diverse type douchedeuren van 130 cm aan. Een douchedeur is ideaal om uw doucheruimte waterdicht te maken. Zoekt u nog een bijpassende regendouche voor in uw badkamer? Ook die vindt u bij Tegeldepot!
Lees meer Minder tonen
Wis filters

44 producten

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Filter & sort

Foto-tabel  Lijst 

44 producten
Wis filters

44 producten

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Filter & sort

Foto-tabel  Lijst 

44 producten

De verschillende type douchedeuren 130 cm

Er zijn diverse soorten douchedeuren verkrijgbaar bij Tegeldepot. De verschillende deuren hebben hun eigen manier van sluiten. Ongeacht welke douchedeur u wilt aanschaffen, u wilt een zo goed mogelijk afsluiting van de ruimte waar u dagelijks doucht en tot rust komt. Douchegordijnen zijn niet zo praktisch, omdat deze nog voor wateroverlast zorgen. Soms is één douchedeur voldoende om uw douchecabine of inloopdouche te sluiten. Daarbij is het ook mogelijk om een twee- of drietal douchedeuren te plaatsen. Dit ligt uiteraard aan de grootte van uw doucheruimte en badkamer! Alle type douchedeuren van 130 cm worden in een nis van twee muren of samen met een zijwand gemonteerd. Dit zijn de verschillende type deuren waar u uit kunt kiezen:

Draaideuren

Doucheruimtes met een draaideur zijn het meest gangbaar, omdat een draaideur u de vrijheid geeft om de doucheruimte gemakkelijk in en uit te stappen. De naam zegt het eigenlijk al. U kunt de deur met een draaiende beweging (naar buiten) openen en sluiten.

Schuifdeuren

Schuifdeuren zijn ideaal voor als u ruimte wilt besparen in uw doucheruimte! Een schuifdeur bestaat uit minstens twee delen. Een vast paneel en een schuifdeur. Bij het openen van de douchedeur schuift u de deur langs de vaste glasplaat . Het nadeel hiervan is dat het een beperkte doorgang creëert.

Klapdeuren

Klapdeuren kunnen naar binnen en buiten gedraaid worden. Dit is voornamelijk fijn als uw doucheruimte groot genoeg is om de douchedeur naar binnen te kunnen draaien en u minder ruimte heeft om de douchedeur te openen als u deze naar buiten “zwaait”. Een klapdeur geeft u, vergeleken met de andere type deuren, iets meer opties voor het openen en sluiten van uw doucheruimte.

Vouwdeuren

Een vouwdeur is ook een ruimtebesparende deur. Een vouwdeur bestaat uit twee glazen wanden die aan elkaar vastzitten met scharnieren. Als u de deur opent, vouwen de glazen wanden op elkaar. Dit neemt weinig ruimte in beslag in uw badkamer en geeft u ook voldoende ruimte om eenvoudig uw doucheruimte te betreden.

Type glas douchedeur 130 cm

De douchedeuren met een breedte van 130 cm zijn vervaardigd uit veiligheidsglas. Dit soort glas is ontzettend sterk en veilig voor in uw badkamer. Mocht het glasplaat toch breken dan verbrokkelt dit in duizenden kleine afgeronde stukjes van ongeveer een halve centimeter tot maximaal een centimeter. Als de kleine stukjes toch aan elkaar blijven kleven, dan zijn ze zo dooraderd dat ze meteen uit elkaar vallen als ze met iets in aanraking komen. Hierdoor is de kans op letsel minimaal. Bij veiligheidsglas bent u verzekerd van een bijzonder sterk glassoort!

Voordelen en nadelen van een douchedeur 130 cm

Douchedeuren zijn ideaal om uw doucheruimte volledig te kunnen sluiten tijdens het douchen. Dit zorgt er voor dat de rest van uw badkamer niet nat wordt. Heeft u een nisruimte in uw badkamer gecreëerd dan kunt u daar de perfecte doucheruimte van maken door een douchedeur met een breedte van 130 cm te plaatsen. Het voordeel van een nisruimte is dat de douche is afgesloten van de rest van de badkamer, waardoor het water goed wordt tegengehouden. Kies een type deur die het meest geschikt is voor uw badkamer. Schuifdeuren zijn perfect voor als u niet wilt dat de douchedeur ruimte in beslag neemt bij het openen en sluiten van de doucheruimte. Daarbij zijn klapdeuren ideaal voor als u uw deuren naar binnen zowel naar buiten wilt kunnen openen en sluiten.

Voordelen: 

  • • Doucheruimte kan goed afgesloten worden
  • • Diverse typen deuren
  • • Voor elke badkamer een gepaste oplossing
  • • Verschillende opties mogelijk door middel van 1 of meerdere deuren

Nadelen:

  • • Een douchedeur neemt ruimte in beslag

Onderhoud douchedeur 130 cm

Douchedeuren zijn vrij eenvoudig te onderhouden. Om langdurig te genieten van de douchedeur 130 cm wordt u aangeraden om de glazen wanden dagelijks droog te trekken met een douchewisser na het douchen. Douchedeuren met een Nano antikalk coating of Easy clean zijn gemakkelijk te onderhouden. Kalk blijft dan minder snel vastkleven, waardoor u dit eenvoudig dagelijks kunt bijhouden met een snelle schoonmaak. Een tip: Hang de douchewisser ter herinnering binnen handbereik op in de douche. Het profiel van de douchedeur kunt u met een zacht doekje afnemen.

Let op: Vermijd agressieve, zwaar chemische en zure schoonmaakmiddelen. Met een vochtig doekje en een milde schoonmaakmiddel reinigen, maakt de douchedeur weer zo goed als nieuw.

Wilt u een douchedeur van 130 cm kopen?

We hebben in onze webshop diverse douchedeuren met een breedte van 130 cm. Tegeldepot heeft een breed assortiment douchedeuren van verschillende merken, maar ook uitgevoerd in diverse kleuren profielen, glassoorten etc. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. U kunt uw aankoop eenvoudig online doen, waar u een overzicht heeft van het assortiment van Tegeldepot. Wilt u hier graag advies over, voordat u een douchedeur van 130 cm besteld? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. U bent ook van harte welkom in de showroom.