Douchecabine Halfrond 1102 producten

Een halfronde douchecabine komt nog niet veel voor, waardoor het een unieke aanwinst is voor de badkamer. De halfronde douchecabine is in tegenstelling tot de kwartronde en vijfhoekige douchecabine niet specifiek gemaakt voor een hoek in de badkamer. Een halfronde douchecabine zou ook in het midden van uw badkamermuur kunnen schitteren. Dit geeft een badkamer een moderne uitstraling!
Lees meer Minder tonen

1102 producten

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filter & sorteer

Foto-tabel  Lijst 

1102 producten

1102 producten

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filter & sorteer

Foto-tabel  Lijst 

1102 producten

Afmeting halfronde douchecabines

De belangrijkste afmetingen van een douchecabine zijn de lengte en de breedte. Deze maten geven namelijk aan hoeveel ruimte de halfronde douchecabine in beslag zal nemen in uw badkamer. De halfronde douchecabines zijn onder andere in de volgende afmetingen verkrijgbaar:

 • • 90x90 cm
 • • 100x100 cm

Voor- en nadelen van een douchecabine halfrond

Het design van een douchecabine is belangrijk voor de complete look in uw badkamer. Het voordeel van een halfronde douchecabine is dat het niet in een hoek geplaatst hoeft te worden. Als het in uw badkamer het mooist is om een douchecabine niet in een hoek te plaatsen, dan is een halfronde douchecabine de perfecte oplossing. De halfronde douchecabine creëert ook een andere uitstraling dan bijvoorbeeld een vierkante of rechthoekige douchecabine, omdat het geen strakke lijnen bevat.

Voordelen:

 • • Ronde vorm, geen strakke lijnen
 • • Hoeft niet in een hoek geplaatst te worden
 • • Unieke look

Nadeel:

 • •Minder opties

Halfronde douchecabine materialen

De profielen van douchecabines halfrond zijn vrijwel altijd uit aluminium vervaardigd. Het profiel van een douchecabine halfrond zorgt er voor dat alle onderdelen bij elkaar blijven. De profielen bepalen ook deels de uitstraling van uw douchecabine. Om er voor te zorgen dat u lang plezier zult hebben van uw douchecabine, worden de cabines vervaardigd uit materiaal dat niet roest. Aluminium is bestendig tegen vochtige omstandigheden en hierdoor uitermate geschikt voor in de badkamer. Houdt er wel rekening mee, dat ook aluminium regelmatig met een doekje afgenomen dient te worden!

Halfronde douchecabine type glas

Een douchecabine halfrond wordt compleet gemaakt door glazen platen. Deze glazen platen zijn uitgevoerd in diverse type glas. Helder glas is het meest gebruikelijk bij douchecabines. Dit is over het algemeen ook de goedkoopste optie, omdat het verder niet bewerkt is. Door helder glas te gebruiken oogt de badkamer overigens groter. Dit betekent wel dat als u uw badkamer met andere badkamergenoten deelt, u weinig privacy heeft tijdens het douchen. Bent u op zoek naar een ander type glas? Neem dan ook een kijkje bij de kwartronde en vierkante douchecabines.

Net als bij het profiel van de douchecabine willen wij u aanraden de glazen platen van de douchecabine dagelijks na het douchen af te spoelen met koud water en droog te trekken met een douchewisser.

Glasbehandeling halfronde douchecabines

Een douchecabine halfrond kan de volgende glasbehandelingen bevatten:

 • • NANO Antikalk coating

Een douchecabine halfrond met Nano coating, beschermt het glas tegen kalk en geeft de douchecabine altijd een glanzende uitstraling. De coating zorgt er voor dat kalk en zeepresten zich minder snel hechten aan het glasplaat. Een douchecabine moet desondanks altijd onderhouden worden. Houdt het bij door de douchecabine dagelijks na gebruik met koud water af te spoelen en daarna met een douchewisser overheen te gaan.

 • • EasyClean coating

De EasyClean coating is ontwikkeld om vuil, zoals vet, olie, kalk of fijnstof eenvoudig te verwijderen. Door de sterke anti-hechting is het glas makkelijk schoon te maken. Daarbij is de coating ook nog eens duurzaam: UV-resistent en slijtvast. De coating maakt het schoonmaken een stuk eenvoudiger. Easy to clean!

 • • Veiligheidsglas

Al onze douchecabines halfrond zijn voorzien van veiligheidsglas, ook wel Safety Glass genoemd. Als het glasplaat breekt dan verbrokkelt deze in duizenden kleine afgeronde stukjes van ongeveer een halve centimeter tot maximaal een centimeter. Mochten deze kleine stukjes toch aan elkaar blijven kleven, dan zijn ze zo dooraderd dat ze meteen uit elkaar vallen als ze met iets in aanraking komen. Hierdoor is de kans op letsel minimaal. Bij veiligheidsglas bent u verzekerd van een bijzonder sterk glassoort!

Halfronde douchecabine in combinatie met douchebak

Mocht u uw douchecabine halfrond willen combineren met een douchebak dan adviseren we u om uw gewenste douchecabine te combineren met een douchebak van hetzelfde merk. Zo weet u zeker dat de douchebak en douchecabine goed op elkaar aansluiten. Let wel op dat u voor de juiste afmeting kiest!

Bent u geïnteresseerd en wilt u een complete of gesloten halfronde douchecabine kopen?

Een complete douchecabine halfrond beschikt over onder andere een douchecabine, douchebak, kranen, deur(en) en eventueel verlichting. De complete douchecabines zijn gesloten en vrijstaand te plaatsen. Het voordeel van een complete douchecabine is dat het inclusief alles wat u voor uw doucheruimte nodig heeft, wordt geleverd. Wilt u graag advies voordat u een aankoop doet? Dan bent u natuurlijk van harte welkom om contact op nemen met onze klantenservice! Ook in de showroom helpen wij u graag.