Natuursteen Douchebak 3 producten

Natuursteen douchebakken zijn net als mineraalmarmer douchebakken vervaardigd uit één stuk natuursteen. Het is een natuurlijk materiaal waardoor het ook erg duurzaam is. Het creëert een warme en stijlvolle look in uw badkamer!

Lees meer Minder tonen
Wis filters

3 producten

per pagina
Filter & sort

Foto-tabel  Lijst 

3 producten
Wis filters

3 producten

per pagina
Filter & sort

Foto-tabel  Lijst 

3 producten

Soorten natuursteen douchebakken

Er bestaan veel verschillende natuurstenen. De diverse steensoorten hebben allemaal een ander effect op de interieur in uw badkamer. Elk soort heeft een uniek en authentiek karakter. De meest populaire steensoorten en beschikbare natuurstenen douchebakken bij Tegeldepot zijn:

  • • Marmer

Marmer is één van de populairste natuurstenen. Het materiaal staat bekend om zijn prachtige kleurschakeringen en aders. Marmer ontstaat doordat kalksteen een lange periode enorme druk- en temperatuurverschillen ondergaat. Het wordt meestal gepolijst of gezoet, waardoor de oppervlakte mooi glanzend wordt afgewerkt.

  • • Graniet

Graniet is over het algemeen vergeleken met ander steensoorten zeer onderhoudsvriendelijk. Het is hitte-, kras- en in hoge mate zuurbestendig. Daarbij is graniet ook nog eens stoot- en slijtvast. Hierdoor is het materiaal gemakkelijk toe te passen in badkamers. Graniet is herkenbaar en te onderscheiden van andere natuurstenen door zijn gelijkmatige spikkelstructuur. Daarbij krijgt het materiaal door polijsten een mooie diepe kleur.

  • • Leisteen

Leisteen ondergaat net als de natuursteen marmer een verandering door middel van extreem hoge druk en hitte. De steensoort is voornamelijk te krijgen in donkere tinten, zoals grijs, bruin, groen en zwart. Verder heeft leisteen over het algemeen een ruwe oppervlakte waardoor het een industriële look heeft.

  • • Hardsteen

Hardsteen is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, een relatief zachte natuursteen. Typerend voor hardsteen is dat het aan de oppervlakte zichtbare fossielen bevat. Deze kunnen sterk verschillen van vorm en grootte. Hardsteen is relatief zacht en hierdoor vrij gevoelig voor zuren en krassen.

Onderhoud van de Natuurstenen douchebak

Natuursteen verleent een duurzame en luxe uitstraling, maar het materiaal is gevoelig voor beschadiging, slijtage, verwering, corrosie, erosie en vervuiling. Het is een poreuze steensoort waardoor vakkundig onderhoud eens in de zoveel tijd noodzakelijk is.