Composiet douchebakken 59 producten

Composiet is een materiaal dat bestaat uit een combinatie van diverse materialen. Het bestaat meestal uit een mengsel van polyesterhars en natuursteen, maar er zijn ook ander composietmaterialen. Composiet bevat hierdoor alle positieve eigenschappen van de verschillende materialen. Dit maakt het een uitermate geschikt materiaal voor een douchebak!

Lees meer Minder tonen
Wis filters

59 producten

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Filter & sort

Foto-tabel  Lijst 

59 producten
Wis filters

59 producten

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Filter & sort

Foto-tabel  Lijst 

59 producten

Onderhoud composiet douchebakken

Een composiet douchebak is vrij eenvoudig te onderhouden. Het heeft over het algemeen geen poriën waardoor bacteriën en vuil zich moeilijk aan het oppervlak kunnen hechten. Een composiet douchebak is met een vochtige doek gemakkelijk te reinigen. Doet u dit dagelijks dan kunt u nóg langer van de composiet douchebak genieten!

Anti slip composiet douchebakken

Composiet douchebakken zijn net acryl douchebakken slipvast, omdat het oppervlak van het materiaal niet zo glad is. In principe heeft een composiet douchebak geen anti slip coating nodig, omdat het structuur van de douchebak beschikt over een anti slip afwerking.

Voor- en nadelen van composiet douchebakken

Voordelen

Een composiet douchebak is een mengsel van de positieve elementen. Hierdoor is het materiaal ontzettend sterk. Zelfs sterker dan acryl. Een composiet douchebak zal niet gemakkelijk slijten. U hoeft niet bang te zijn voor krassen, omdat dit materiaal daar niet zo gevoelig voor is. Daarbij is een composiet douchebak ontzettend fijn en handig voor in de badkamer, omdat het erg hygiënisch is.

  • • Sterk
  • • Hygiënisch
  • • Onderhoudsvriendelijk

Nadelen

Een nadeel van composiet is dat bij grote temperatuurverschillen er wel thermoshock kan optreden. De douchebak zou dan kunnen barsten of scheuren. De grote temperaturenverschillen waarbij dit zou kunnen gebruiken zijn alleen ongebruikelijk onder de douche. Elektrische apparaten, zoals een stijl- of krultang, moeten uit de buurt worden gehouden van de composiet douchebak.

  • • Gevoelig voor hitte