Lage douchebak 3 producten

Douchebakken worden in verschillende vormen, afmetingen en materialen uitgevoerd. Zo kunt u ook een keuze maken over de hoogte van uw douchebak. Douchebakken zijn een lange tijd ouderwets geweest, maar dat is nu wel echt verleden tijd! Lage douchebakken passen in iedere moderne badkamer en daarnaast zijn ze ook nog eens ontzettend handig.

Lees meer Minder tonen
Wis filters

3 producten

per pagina
Filter & sort

Foto-tabel  Lijst 

3 producten
Wis filters

3 producten

per pagina
Filter & sort

Foto-tabel  Lijst 

3 producten

Voordelen en nadelen van een lage douchebak

Voordelen

Een lage douchebak is een stijlvolle keuze, maar ook hartstikke fijn door de kleine (of helemaal geen) opstap die u hoeft te maken om uw douche te betreden. Daarnaast is de kleine rand van een lage douchebak hoog genoeg om het water binnen de doucheruimte te houden. Nog een voordeel is dat een lage douchebak vaak van een materiaal is gemaakt dat comfortabel en warm aan de voeten voelt. Denk dan aan materialen als acryl en composiet. Deze materialen hebben van nature een antislip werking wat er voor zorgt dat u niet uitglijdt en veilig kunt douchen.

Nadeel

Een lage douchebak beschikt niet over genoeg ruimte om een sifon en afvoer in te verwerken. Dit betekent dat de badkamervloer opgemaakt moet worden om ruimte te creëren voor de sifon en douchebakafvoer.

Kan een lage douchebak gecombineerd worden met een douchecabine of een inloopdouche?

Ja, een lage douchebak kan heel goed met een douchecabine of inloopdouche gecombineerd worden. Door de lage douchebak in de vloer te verwerken, loopt de badkamervloer overal gelijk. Dit geeft een ruimtelijk effect in uw badkamer. Op deze manier kunt u ook met een lage douchebak in combinatie met een douchecabine of inloopdouche een moderne en stijlvolle look creëren in uw badkamer. Kies voor een lage douchebak en douchecabine of inloopdouche van hetzelfde merk. Dan weet u zeker dat ze goed op elkaar aansluiten! Let op dat u de juiste afmetingen kiest.

Lage douchebak installeren

Om een lage douchebak in uw badkamer te installeren is het belangrijk om te weten of u daar genoeg ruimte voor heeft in uw vloer. Er moet genoeg ruimte te zijn om uw douchebak in de vloer te kunnen plaatsen, zodat deze mooi in de vloer verwerkt kan worden. Ook moet er voldoende ruimte vrijgemaakt worden voor een sifon en afvoer. De badkamervloer zal hiervoor opengebroken moeten worden, maar dan kunt u wel jaren van een prachtige doucheruimte genieten!